A flick 98/99 Grp 1 Önnereds HK 2 Tibro HK 1 7 - 10

Återigen en helt avgörande match gällande slutspelsplats, segraren är garanterad en andra plats i gruppen och A-slutspel. Tibro klarar sig med oavgjort. Segern i gruppen är nog given med tanke på Tumbas målskillnad.

Önnered öppnar målskyttet och tar ledningen 2 minuter in i matchen, kontring för Tibro efter 3.20 och vi har lika läge. Önnered svarar direkt och vill tydligen behålla greppet målmässigt, 3.45 på klockan och vi har 2-1 till Önnered på tavlan. Tungt skott från Önnereds vänster nia ger en två måls ledning efter fem minuter. Önnered ökar på till 4-1 innan Tibro kan reducera på straff och det står nu 4-2 efter 10 minuter.

Önnered är något mer bestämda i sitt agerande, men skillnaden är inte milsvidd. Får Tibro ordning på sitt spel så kommer vi att få se en annorlunda matchbild.

Ytterligare reducering från Tibro följs dock i nästa anfall av mål för Önnered som fortfarande leder med två bollar, 5-3 med 3 minuter kvar till pausvilan. Ny Tibroreducering följt av målvaktsräddning i nästa Önneredsanfall bäddar för nytt Tibromål och vi har lika läge 5-5. Chans för Tibro att då man får spela i överläge efter utvisning på en Önneredsspelare. Vi går till halvtidsvila med 5-5 på resultattavlan.

Nu går det undan, 15 sekunder spelade av andra delen och Tibro tar ledningen för första gången i matchen, 5-6 på tavlan. Nu har vi fått en annorlunda matchbild med Tibro i förarsätet, tre minuter spelade och 5-7 på tavlan samt ytterligare en Önnereds utvisning. Övertalet ger utdelning målmässigt, nytt Tibromål och helt plötsligt och mindre lustigt för Önnered så är man efter med tre bollar och bara nio minuter kvar att spela. Önnereds nr 22 lurar hela Tibroförsvaret med ett mycket dolt och lurigt skott som helt ställer målvakten, 6-8 med sju minuter på klockan. Kontring för Tibro och vi har 6-9 på tavlan med fem minuter kvar av matchen. Tibro stänger matchen med 3.30 kvar när man gör sitt 10:de mål och leder med fyra bollar. Önnered reducerar till 7-10 men tiden kommer inte att räcka till för att hämta in och gå förbi i målprotokollet, målet blir matchens sista.

Tibro tar andraplatsen och spelar A 1/8 final mot Kungälv i Arenan senare idag. Önnered ser ut att bli rea i gruppen men det är inte helt klart innan den avslutande matchen i gruppen.

Kenth Rudh