A flick 98/99 Grp 4 Skövde HF 1 - Kungälvs HK Vit

Återigen en helt avgörande match för gruppsegern, båda lagen är fullpoängare hittills men Kungälv har ett kraftigt övertag i sin målskillnad vilket gör att seger är ett måste för Skövde för att vinna gruppen.

Skövde tar tag i taktpinnen direkt och avslutar framgångsrikt från sin vänsterkant. Kungälv visar att de kommer att sälja sig dyrt, snabb replik och vi har 1-1 efter 1 minut. Straff för Skövde som förvaltas på bästa sätt, 2 minuter på tavlan och 2-1.

Det är två spelskickliga lag som möts som båda även spelar ett tufft försvarsspel, det märks att lagen har respekt för varandra. Skövde utnyttjar sin vänsterkant inledningsvis och andra målet därifrån kommer redan efter 4 minuter och vi har 3-1 på tavlan. Kungälv reducerar, men slarvar i flera kontrings situationer som borde gett utdelning, 3-2 med sju minuter spelade. Skövdes vänster nia går på genombrott som resulterar och vi har en två måls ledning för Skövde. Vaket avslut av Kungälvs mitt nia reducerar Skövdes ledning till ett mål, vilket Skövde straffar direkt efter ett snabbt avkast. Slarv av Kungälv bäddar för nytt Skövde mål och vi har 6-3 med fyra minuter kvar av första halvlek.

Reducering för Kungälv som följs av Skövde straff i anfallet efter, straffen placeras enkelt i mål och nu har vi 7-4 till Skövde. I samband med straffsituationen visas en Kungälvs spelare ut två minuter. Trots undertalet håller Kungälv spelet uppe och reducerar, 7-5 med minuten kvar av halvleken som även blir halvtidsresultatet.

Mycket kamp på plan men så även på bänkarna, rutinerade ledare i bägge lagen som naturligtvis använder sin erfarenhet för att styra spelet på olika sätt. Vi får se vem som drar sig segrande ur ”striden”.

Andra halvlek är bara 40 sekunder gammal när Kungälv får straff och en Skövdespelare drar på sig en utvisning. Straffen säkert i mål och Kungälv närmar sig obevekligt i målprotokollet. 2.40 spelat och det är kvitterat, utvisningen blev dyrbar för Skövde. Kungälvsledning för första gången i matchen, 7-8 på tavlan efter 3.30. Skövde kvitterar i nästa anfall och det är verkligen dags för en gammal klyscha: ”matchen står och väger”. Tufft och tätt åt bägge hållen och finesserna lyser med sin frånvaro. Kallast nerver på slutet vinner matchen. Kungälvs vänsterkant visar vilja, snyggt placerad boll i bortre burgaveln ger ny Kungälvsledning efter 8 minuter, 8-9 på resultattavlan. Kungälvs linjespelare ser till att ledningen utökas till två bollar med fem minuter kvar av matchen. Skövdes mittnia får läge när hon kommer in på 8 meter och reducerar med fyra minuter kvar att spela. En ”svettig” räddning av Skövdes målvakt ger möjlighet till kvittering som hennes kamrater utnyttjar på bästa sätt, 10-10 med 2 minuter kvar att spela. Avblåsning för passivt spel på Kungälv med dryga minuten kvar ger Skövde chansen. Missat avslutsförsök och Kungälv får sista anfallet med 24 sekunder kvar. Matchen slutar oavgjord 10-10 vilket betyder att Kungälv vinner gruppen och Skövde blir tvåa

Kungälv möter Kärra HF 1 i A 1/4 final i Idrottshallen i morgon fm. Skövde får ta sig an Skara HF 2 i A 1/8 final senare idag i Arena A.

Kenth Rudh