A flick Grp 3 Kärra HF 1 Tibro HK 2 17 - 9

Tre lag i gruppen är med i diskussionerna om A-slutspel, Kärra leder gruppen före Skaras som båda har 3 poäng. Tibro ligger trea med två poäng så allt avgörs i de sista matcherna i gruppen.

Kärra tar ledningen efter 1 minut med ett mäktigt nio meters skott. Tibro fastnar omgående i Kärras försvar och har stora problem att få till några avslut annat än från långt avstånd som plockas enkelt av Kärras målvakt. 6 minuter spelade och Kärra leder med 3-0. Tibro reducerar på straff, men Kärra svarar direkt. Lagen byter nu mål med varandra och vi har 7-3 på tavlan. Matchtiden har jag tyvärr inte koll på just nu då matchuret ställdes om efter 6-7 minuters speltid. Något inträffade som gjorde att domarna beordrade omstart av matchuret. Detta skedde strax efter Kärras 3-0 mål. Ställningen i matchen är nu 8-3 till Kärra och det bör återstå några minuter av första halvlek. Kärra dundrar på och utökar hela tiden sin ledning, på resultattavlan har vi just nu 11-4. Halvtidsresultatet skrivs till 11-5 efter ett stort övertag från Kärras sida som med stora kliv är på väg att säkra platsen i A-slutspelet. Om inte Tibro har ett helt annat spel att ta till i andra delen så får man inrikta sig på B-slutspel.

Andra halvlek är den första lik med ett aggressivt och tätt försvarsspel från Kärra som Tibro inte klarar av att lösa upp. Även om Kärra har dragit ner något på tempot så är det fortfarande de som bestämmer i matchen, målproduktionen är blygsam just nu för båda lagen och vi har 13-5 på tavlan i Kärras favör efter 7 minuter. Tibro tar ett tag i sitt spel med 5 minuter kvar av matchen, tyvärr lite sent, med reduceringar känns naturligtvis alltid bra., 15-8 med 4 minuter kvar att spela. Slutresultatet fastställs till 17-9 och Kärra är klart för A-slutspel.

Sista matchen i gruppen avgör om Kärra blir etta eller tvåa i gruppen, målskillnaden talar dock till Kärras fördel. Tibro går till B-slutspel.

Kenth Rudh