A flick Grp 5 IFK Tumba HK 1 Skövde HF 2 18 - 7

Två lag med var sin seger i gruppspelet, Skövde dock lite pressat då de redan har spelat två matcher mot Tumbas enda. Den här matchen får stor betydelse för lagens möjligheter, förlust för Skövde gör att det blir oerhört tufft för dem att ta sig till A-slutspel.

Lagen känner på varandra de första minuterna, tappade bollar från båda lagen bjuder på oordnat spel. Tumba hittar den första målchansen och gör 1-0 efter 3 minuters. 4 minuter på klockan och Skövde kvitterar på ett genombrott. Ett mål i minuten just nu, Skövde tar ledningen i matchen efter 5 minuter, 1-2 på tavlan. Skott från mittnio position ser till att Tumba har utjämnat efter 7.15. Samma spelare från samma position ger Tumba ledningen med 3-2 med klockan på 8 minuter. Jätte räddning av Skövdes målvakt avstyr friläge på linjen. Inspringning på linjen av Skövdes vänsterkant ger läge som resulterar i kvittering efter 9.45. Nu byts det mål i varje anfall, med klockan på 11.30 har vi lika läge 4-4 på resultattavlan. Straffkast för Tumba resulterar i stolpträff och på returen ribbträff, fortfarande lika läge. Skövde återtar initiativet i målprotokollet när man sätter 4-5 med minuten kvar till pausvilan, vilket också blir halvtidsresultatet.

Ett mäktigt skott rakt upp i bortre krysset från Tumbas vänster nia ger Tumba ledningen, slarv av Skövde i anfallet efter bjuder Tumba på chansen igen, som man förvaltar på bästa sätt. Som om det inte vore nog för Skövde så upprepas historien i nästa anfall och Tumba får nytt anfall med lyckat resultat, 3.20 på matchklockan i andra halvlek och Tumba leder med 8-5.

Reducerat från Skövdes vänsterkant efter 5 minuter, 8-6 på tavlan. Tumba fortsätter att producera efter missar i Skövdes anfallsförsök, 11-7 efter 7 minuter. Skövdes anfall är allt för uddlösa för att hota Tumba, man måste vara riktigt skärpt och värdera rätt för att få möjligheten att passera Trumbas försvar och utmana deras målvakt. Med fem minuter kvar av matchen leder Tumba med 7 bollar och matchen är avgjord till Tumbas fördel. Frågan är bara med hur stor marginal segersiffrorna kommer att skrivas.

Skövde har gett slaget förlorat och siffrorna rusar iväg för Tumba, slutresultatet skrivs till 18-7. Tumba stormar fram mot A-slutspelet medan Skövde får nog inrikta sig på B-slutspel.

Kenth Rudh