A Pojk 98/99 Grp 2 Önnereds HK IFK Skövde HK 2 10 - 16

Sista matcherna i gruppspelen är alltid dramatiska, Skövde går till A-slutspel om man tar poäng men för Önnered är det bara seger som räknas i det fallet.

Första halvlek är en tuff och välspelad historia, med Skövde i ledning i stort sett hela tiden. Starkt skytte från Skövdes sida har gett försprånget i målprotokollet. I halvtid står det 6-8 på tavlan i Skövdes favör och det är bekymrade miner på Önnereds bänk.

Andra halvan startar i BlåVitt tecken när Skövde redan efter fyra minuter har skaffat sig en fem måls ledning, 6-11 på resultattavlan. Tufft försvarsspel från Skövdes sida som Önnered försöker kopiera, tyvärr drar Önnered på sig utvisning som inte gynnar möjligheterna att hämta upp underläget. Svårt att hänga med i Skövdes snabba anfallsspel straffar sig än en gång, ytterligare en utvisning på en Önneredsspelare precis när man blev fulltaliga skapar naturligtvis problem. Trots det långa undertalet på plan reducerar Önnered två gånger och får dessutom se en Skövdespelare uppsöka botbänken. 8-11 efter 9.45 och det smyger sig kanske in lite nervositet i Skövdespelet. Faran avvärjs tillfälligt när ett mäktigt avslut från nio meter betyder 8-12 på tavlan. Reducerat igen från Önnered, 9-12 med fyra minuter kvar av matchen. Tyvärr drar ytterligare en Önneredsspelare på sig en tvåa och Skövde sätter nog spiken i kistan med tre minuter kvar när man gör ställningen till 9-13. Önnered reducerar omgående, men vad hjälper det, två snabba Skövde mål och det står ointagliga 10-15 på tavlan med 1.30 kvar av matchen. Skövde tar en säker och välförtjänt sex måls seger med siffrorna 10-16 på resultattavlan.

Om Skövde blir etta eller tvåa i gruppen avgörs i gruppens sista match mellan Kärra o Alingsås. Önnered får rikta in sig på B-slutspel som trolig trea i gruppen.

Kenth Rudh