A-pojk grupp 3 fortfarande inte färdigspelad

Gruppen är långt ifrån avgjord, fortfarande återstår två matcher som kan förändra slutspelsbehörigheterna rejält. Båda matcherna är IFK Skövde HK 2 inblandade i. Första matchen spelas mot Lugi HF i Arena A kl 17.30.

IFK Skövde 2 – Lugi HF 8-17 (4-9)

Lugi startar aggressivt och med stor pondus i sitt spel, redan efter 3 minuter är ställningen 1-5 i Lugis favör. Skövde spelarna verkar smått handfallna inför anstormningen från Skåne grabbarna. Lugi mal på med sitt tunga spel och i halvtid ser det illa ut för Skövde, halvtidsresultat 4-9 i Lugi favör.

Andra halvlek fortsätter med fördel för Lugi, målen trillar in och ställningen är 4-11 2 minuter. En utvisning på en Skövdespelare efter 2.30 gör inte det hela bättre sett med hemma ögon.

3.30 kvar av matchen och den är naturligtvis avgjord, 6-14 är ju ett resultat som väl speglar matchen. Att dessutom Lugi gör 6-15 på en elegant Japan understryker bara matchbilden.

Skövde spelarna fick sig en rejäl lektion och slutresultatet blir 8-17.

Lugi vinner gruppen obesegrade och kan nog ställa till en hel del i A-slutspelet. Skövde har fortfarande chansen att bli tvåa i gruppen, men då krävs det en seger med minst 5 bollar i sista matchen mot Stenungsund i kväll kl 19.00, matchen spelas i Arena B.

Kenth Rudh