Avgörande placerings match i A-flick 97-98 grupp 2

Lödde Vikings HK vinner över Team Bohuslän HF med 5-11 efter 4-5 i halvlek och säkrar därmed andra platsen i gruppen

Matchen avgör placeringen i gruppen och då framförallt den åtråvärda andra platsen som ger en A-slutspelsplats. Innan matchen så är Kungälvs HK 2 på den placeringen i tabellen och har spelat färdigt i gruppen. Vid vinst för Team Bohuslän HF, som inför matchen ligger trea, så byter de plats med Kungälv och går då till A-slutspel. Alla andra resultat gör att Kungälv behåller sin nuvarande tabellplacering och Bohuslän får nöja sig med B-slutspel. Lödde Vikings HK kan inte nå A-slutspel oavsett resultat.

Lödde Vikings öppnar starkt och gör 1-0 redan efter 30 sekunder, Bohuslän svarar direkt och gör 1-1 och 1-2 klockan nu på 1.10.

Team Bohuslän spelar ett aggressivt försvarsspel som omgående sätter Lödde Vikings tjejerna i bryderier. Som ett brev på posten kommer även 1-3 som frukten av detta försvarsarbete.

Nu går det undan, lagen byter mål och med klockan på 4 minuter är ställningen 2-4. Straff till Lödde Vikings som ger mål och 3-4 på resultattavlan.

Det syns att Team Bohuslän har mest att spela för, nerverna ligger lite utanpå tröjorna ibland och de tekniska felen gör sig påminda. Trots detta tar man ett tag resultatmässigt och leder åter med 2 bollar efter 7 minuter.

Lödde Vikings kommer närmare i slutet av halvleken, bla beroende på att Team Bohuslän bränner ett antal frilägen, halvtidsresultatet 4-5 speglar inte matchbilden. Vi får se hur andra delen utvecklar sig.

Lödde Vikings och deras målvakt överraskar nog Team Bohuslän rejält, de vägrar vika ner sig och håller matchen på en nivå, som gör att Team Bohuslän gång efter annan fastnar och måste ta dåliga avslut. Även de tekniska felen ställer till det.

Ett förlösande mål för Team Bohuslän kommer efter 5 minuter på kontring och anfallet efter ännu ett, en tre måls ledning efter 6 minuter känns som om matchen är på väg i Bohusländsk favör. Ytterligare tre mål från Team Bohuslän fram till 4-10 och två minuter kvar på matchklockan avgör matchen.

Slutresultatet blir 5-11.

Team Bohuslän HF kommer tvåa i gruppen och petar ner Kungälvs HK 2 till tredje platsen.

Kenth Rudh