Avgörande slutomgång i A-pojk grupp 2

En helt jämn grupp där alla fyra lagen har möjlighet att själva spela för placering som leder till A-slutspel. Placeringarna innan matchstart är:

Kärra HF 2: 3 poäng, Silwing Troja: 2 poäng, HP Skövde/Country 1: 2 poäng, Skara HK: 1 poäng. Målskillnaden i gruppen är marginell mellan lagen så det kommer att bli spännande med dessa helt avgörande matcher direkt efter varandra, nu handlar det helt och hållet om att bästa lag med kontroll över nerverna vinner.

Silwing Troja – Skara HK 13-9 (6-4)

Slarv från Skara och missade avslut från Silwing Troja präglar matchens första minut. Plötsligt brakar det bara loss från båda lagen och 1-1 på resultattavlan redan efter 1.30.

Det märks att det är en avgörande match, det är mycket tufft försvarsspel från båda lagen då ingen kliver undan. Ställningen är 2-2 efter 5 minuter, Skara har missat en straff. Ny straff för Skara som förvaltas bättre och ger 2-3, Silwing Troja svarar direkt med 3-3 klockan på 7 minuter. Ny Skara straff och ställningen är 3-4, men historien upprepar sig och Silwing Troja utjämnar omgående. 30 sekunder kvar av halvleken och Silwing Troja fastställer halvtidsresultatet på straff till 6-4.

Halvleken började med snabbt och tufft spel som håller i sig hela tiden, ska bli intressant och se om lagen orkar även i andra.

Silwing Troja skaffar sig en tre måls ledning i inledningen av andra och Skara fårlite problem när man drar på sig en utvisning i den vevan. Lite för mycket prat i två omgångar på en Silwing Troja spelare utjämnar antalet på plan då han åker ut fyra minuter. Trots detta går Silwing Troja upp i en fyra måls ledning som utökas till fem mål efter 7 minuter när man gör ställningen till 11-6. Skara tar sista chansen och gör ställningen till 12-8 med tre minuter kvar, tyvärr går tåget då Silwing troja punkterar matchen med sitt 13-8 och två minuter kvar.

Matchen slutar 13-9 och Silwing Troja kommer att spela A-slutspel då dom blir sämst tvåa i gruppen.

HP Skövde/Country 1 – Kärra HF 2 12-13 (7-6)

Förutsättningarna inför matchen är nu att Kärra går till A-slutspel vid vinst och oavgjort, medan HP Skövde/Country måste vinna för att undvika B-slutspel.

Kärra tar ledningen med 0-1 och Skövde/Country utjämnar efter 2 minuter. Kärra återtar initiativet med sitt 1-2 mål, men Skövde/Country utjämnar omgående. Kärra gör 2-3 och Skövde/Country utjämnar direkt. Känns mönstret igen så gör även spelet de första fem minuterna. Nytt mönster när Skövde Country tar ledningen med 4-3 och Kärra utjämnar direkt. 10 minuter spelade och en straff ser till att Skövde/Country utjämnar till 6-6. Halvlekens sista mål gör att Skövde/Country går till halvtidsvila i ledning med 7-6.

Just nu är Skövde/Country på A-slutspelsplats, men det är en darrig placering det räcker med en utjämning från Kärra så är platsen deras.

Kärra gör första målet i andra och då var det åter kvitterat, men Skövde Country svarar direkt och gör 8-7 efter 2 minuters spel. Mycket fram och tillbaka innan 9-7 kommer från Skövde/Country. Kärra reducerar omgående med sitt 9-8 mål, men Skövde/Country ger inte Kärra utrymme utan lägger in 10-8 som omgående följs av 10-9.

Påståendet att ”matchen står och väger” känns som en underdrift just nu, särskilt som Kärra Kvitterar till 10-10 med tre minuter kvar av matchen. En bollstöld ger Skövde/Country spelaren fritt fram och han gör säkert 11-10 men Kärra kvitterar direkt, nu med två minuter kvar. Kärra ledning med 11-12 på kontring och 1.30 kvar att spela. En utvisning för varje lag med 1.15 kvar öppnar spelet och Skövde/Country kvitterar, men Kärra återtar ledningen direkt med 50 sekunder kvar att spela. 20 sekunder kvar och Skövde/Country missar ett avslut och matchen slutar med Kärra vinst.

Slutresultat 12-13.

Kärra HF 2 vinner gruppen och går tillsammans med Silwing Troja till A-slutspel.

Kenth Rudh