Avgörandet i A-pojk grupp 3

Sista matchen i gruppen som avgör om arrangörsföreningens andra lag går till A-slutspel, Lugi HF är klara gruppsegrare och Skövde petar ner Alingsås från andraplatsen vid seger med minst 5 bollar. Stenungsund har även de chans på andra platsen, men då måste man vinna med minst nio bollar.

Stenungsunds HK – IFK Skövde HK 2 17-12 (5-6)

Matchinledningen ser lovande ut för Skövde som leder med tre bollar efter tre minuter. Stenungsund reducerar och när klockan står på fyra minuter är ställningen 2-3. Matchuret på sex minuter och Skövde är åter i en tre måls ledning, ställningen 2-5.

Tuffa tag på plan men det verkar som om spelarna tar det på ett bra sätt, högt tempo från båda lagen ger en rolig handboll. Kanske inte fullt ut nöjda ledare på bänken, men publiken trivs.

Stenungsund kryper närmare, reducering till 5-6 med 30 sekunder kvar av första halvlek som också blir halvtidsresultatet.

Stenungsund inleder andra med att kvittera, men Skövde svarar direkt vilket även smittar på Stenungsund, 7-7 efter 1.30. I anslutning till senaste målet blir en Stenungsunds spelare utvisad 2 minuter för spelsabotage. Utjämnat i antalet på plan när även en Skövde spelare får uppsöka botbänken. Stenungsund tar ledningen för första gången i matchen, 8-7 efter 4 minuter. En ledning som snabbt utökas till 9-7 när Stenungsund blir fulltaliga. Utvisningarna duggar tätt nu, ännu en Stenungsundspelare åker på en tvåa. Stenungsund håller på att köra matchen helt, 10-7 med 6 minuter kvar att spela. Lagen byter mål och utvisningar med varandra, ställningen 13-10 med tre minuter kvar att spela. Spiken i kistan för Skövde när man missar i anfall och Stenungsund gör 15-12 med en minut kvar. Slutresultatet skrivs till 17-12. Ett resultat som inte ger Stenungsund annat än en placeringsförändring i B-slutspelet. Lugi får sällskap av tvåan Alingsås till A-slutspelet.

Kenth Rudh