B flick 00 A-slutspel 1/4 Final Lillpite IF HK S-hof 6 - 8

Både Lillpite och S-hof kommer som grupptvåor med två segrar i bagaget. Lillpite är en ny bekantskap som nog har överraskat en och annan, vi får se om resan slutar här i kvarten eller fortsätter mot finalspel imorgon. Att S-hof finns i en kvartsfinal i A-slutspelet borde inte överraska någon med de traditioner som finns kring föreningen.

1.30 in i matchen och målskyttet är igång, S-hof står för första målet i matchen. Lillpite försöker men klarar inte att dyrka upp S-hofs försvar. Kontringsmål ger två måls ledning för S-hof och de fortsätter av bara farten och målar även i nästa anfall, 0-3 på tavlan efter 6 minuter. Lillpite startar med ett snabbt avkast som betalar sig med mål, försvarsarbetet efter ger vunnen boll med mål som följd och nu är det reducerat till 2-3 och klockan har passerat 9 minuter. S-hofs vänster nia får gå upp ganska ohotad och gör inget misstag, två måls ledning med minuten kvar till halvlek. S-hof fastställer halvtidsresultatet till 2-5.

Om Lillpite ska vara med och slåss om segern i matchen så måste man ta bort de tekniska felen och tuffa till sig i försvarsarbetet.

Tyvärr för Lillpite börjar andra som första slutade, S-hof överspelar deras försvar med mål som följd. Lillpite stoppar S-hof i deras nästa anfallsförsök och kommer med fart i sitt eget anfallsspel, elegant och enkelt manövrerar dom ut S-hof och reduceringen är ett faktum, kanske att det tände en låga av hopp för nu fungerar det riktigt bra. 4-6 på tavlan efter 3 minuters spel i andra halvan. 5 minuters måltorka vid ställningen 4-7 i S-hof favör, vem ska göra nästa må. Lillpite visar sig vara mest hungrigt just nu och har med 2 minuter kvar känning i målprotokollet. Endast en boll skiljer och vi har 6-7 på tavlan. Sista matchminuten inledd med Lillpite i anfall. Tyvärr för Lillpite så fångar S-hof upp ett felpass och kan på kontring sätta matchens sista mål fram till vinst med 2 bollar, 6-8 på resultattavlan betyder att S-hof spelar semifinal imorgon förmiddag.

Kenth Rudh