B flick 00 Grp 2 IL Runar Önnereds HK 1 9-8

Dagens första nordiska möte i Arenan blir när IL Runar från Sandefjord i Norge möter Önnereds HK , alltid spännande för alla parter att möta motstånd som inte hör till vanligheterna. En intressant värdemätare då Önnered brukar tillhöra de mer framgångsrika föreningarna i Skadevi Cup.

Matchstarten visar att det kan bli en tuff drabbning, Önnered gör första målet direkt men Runar svarar lika fort i sitt första anfall. Matchen har inte fått någon riktig karaktär ännu, lagen byter mål och det står 2-2 efter 5 min. Önnered har ett stort bollinnehav om än något ineffektivt, Runar försvarar sig bra och går till snabba motangrepp, 4-2 på tavlan efter 7 minuter. Önnereds tjejerna tar tag i matchen och får lite ordentlig fart på sitt anfallsspel, 4-5 på resultattavlan i paus.

Tendensen håller i sig, första målet i andra gör Önnered redan efter 1 min. Runar ser faran och svarar direkt genom ett snabbt avslut från mittnio position, 5-6 efter1.30. Önnereds anfall som stoppas med Runar kontring som följ, det slutar med att Önnereds målvakt får ett skott rakt i ansiktet med näsblod som resultat. Efter omplåstring så kommer hon tillbaka in i målet och matchen blåses igång igen.

4 minuter spelade av andra halvan och matchen står och väger, bägge lagen ser nervösa ut och misstagen löser av varandra . En Runar spelare stjäl bollen i ett uppspel från Önnered och kvitterar till 6 lika efter 5 minuter. Anfallet efter utnyttjar Runars högerkant sin position på bästa sätt och matchen vänder till Norskornas fördel, 7-6 på resultattavlan efter 6 minuter. Runar gör ett miniryck återigen efter förlorad boll för Önnered, 8-6 på tavlan. Önnered blir tilldömda straff som man sätter säkert i mål, Runar svarar direkt med ett snabbt avkast och enkelt avslut. Norskorna har fortfarande ett två måls överläge med 3 minuter kvar av matchen. Det vill nog till att tjejerna från Önnered får ordning på nerverna och spelet om det ska bli några poäng i matchen. Hoppet tänds när Önnered reducerar till 9-8 med 1.30 kvar att spela. Ett felpass från Önnered avgör matchen med 20 sekunder kvar, Runar håller bollen matchtiden ut och vinner med en boll.

Kenth Rudh