B flick 00 Grp 4 Drøbak/Frogn Tibro HK 9 - 10

B flickor grupp 4 är en trelagsgrupp där lagen möts två gånger. Drøbak/Frogn gör sin första match i gruppen, medan Tibro redan har spelat två matcher mot Önnereds HK 2 och förlorat bägge. Tibro behöver vända trenden för att vara med i snacket om A-slutspel.

Några snabba anfall fram och tillbaka från båda lagen och norskorna tar ledningen efter 40 sekunder. 1.30 på klockan när Tibros mittnia prickar bortre krysset och det är kvitterat 1 lika. Drøbak/Frogn svarar snabbt och återtar ledningen, 2-1 på tavlan. Med sex minuter spelade har vi 4-1 efter fler lyckade avslut av norskorna. Tibro reducerar till 4-2 och då har vi spelat i 6.30, ytterligare Tibromål ger 4-3 men lyckan blir kortvarig när Drøbak/Frogn tillåts göra 5-3. Tjejerna från Tibro ger sig inte, ny reducering och vi har 5-4 på tavlan. Målproduktionen i matchen når nu oanade höjder med mål i parti och minut, 9 minuter spelade och vi har 6-5 på resultattavlan. Kvitterat efter 11 minuter när Tibros mittnia avlossar stora kanonen, 6-6 på tavlan. Men resultatet i den här matchen är inte stilla många sekunder, Drøbak/Frogn svarar direkt och vi har 7-6 på tavlan som också blir halvtidsresultatet.

Genombrott av norskorna direkt i halvlekens öppning ger en två måls ledning, 8-6 på resultattavlan.

Straff för Tibro som ger utdelning i mål, anfallet efter ger även det positiv utdelning för Tibro tjejerna, med klockan på 4 minuter har vi 8-8 på tavlan. Kan Tibro ha tagit det berömda ”taget om matchen” nu , nytt mål och nu är det Norskorna som får jobba i underläge. Klockan på 6.30 och på tavlan står det 9-10 i Tibros favör. 2 minuter kvar av matchen och det står fortfarande 9-10 på tavlan, nästa mål blir oerhört viktigt för matchutgången. 3 sekunder kvar av matchen och Drøbak/Frogns linjespelare får ett friläge som inte resulterar i mål. Tibro vinner och har stärkt sina möjligheter att nå A-slutspel.

Kenth Rudh