B flick 01 Grp 2 Skövde HF 1 Torslanda HK 6 - 8

Skrivet 01 november 2014 10:16
Ändrad 01 november 2014 10:16
Nu börjar platserna fördelas i grupperna. Sista matchen i B flickor 01 Grp 2 mellan Skövde och Torslanda är en ren gruppfinal, mycket prestige naturligtvis men även vilka man får möta i A-slutspelet har betydelse. Men till sist är det nog ändå segern som räknas.

Matchen inleds i ett högt tempo från båda lagen och resultattavlan visar 2-2 efter 7 minuter, brända frilägen från båda lagen tyder på en viss närvaro av nervositet. Vi får se vilket lag som får ordning på sitt spel först och kan ta ett tag om händelseutvecklingen.
Torslanda gör ett ryck och har en två måls ledning med matchklockan på 10 minuter. Skövdes tjejer har lite problem med bollen då det är ganska många tekniska fel som ger Torslanda möjligheten att komma till anfall. I pausvilan leder Torslanda med tre bollar och det står 2-5 på tavlan.
Torslanda utökar sin ledning i början av andra och ser ut att gå mot en ganska enkel seger. Skövde kämpar och sliter, men de mer tekniskt starka motståndarna går vinnande ur de flesta kamperna på plan. Med fem minuter kvar av matchen står det 4-8 på tavlan och uppförsbacken är brant, hoppet tänds dock när reduceringen kommer till 5-8 och Torslanda åker på en utvisning. Räddning från Skövdes målvakt och ett snabbt anfall som avslutas med ett straffkast i mål, 6-8 med 1.30 kvar av matchen. Skövde går ut på helplanspress och skapar några farliga lägen, men tyvärr för Skövde så räcker det inte. Torslanda vinner matchen med två bollar och står som gruppsegrare och spelar ¼ final mot 2:an i grupp 5 imorgon bitti, Skövde har 1/8 del redan i eftermiddag mot Silwing/Troja.

Kenth Rudh


Nästa nyhet: A flick Grp 1 Gustavsbergs IF HK Skövde HF 1 9 23

Skrivet 01 november 2014 08:17
Jag ber om ursäkt för referatet som presenterades under gårdagen, en sammanblandning av tröjfärger och dålig kontroll medförde att referatet blev helt felaktigt. Här kommer den rätta skrivningen/Kenth Rudh Båda lagen har spelat var sin match, Skövde står på en seger mot IFK Karlsborg, medan Gustavsberg förlorade mot Kungälv. Seger för Skövde och platsen i A-slutspelet är säkrad. Gustavsberg ta... Läs mer
Volvo Salmin Intersport Skara Sommarland Arena Skövde Elins Esplanad Lindströms Bil