C pojk 03 Grp 2 Eslövs HF 1 HK Aranäs 1 7 - 12

En helt avgörande match om andra platsen i gruppen, båda lagen har fyra poäng , vid oavgjort resultat tar Eslöv platsen i A-slutspelet. Tidigare resultat i gruppen ger vid handen att det kommer att bli en jämn match, vi får se om det stämmer.

Efter 2.30 verkar det förutspådda jämna läget stämma, 2-2 på resultattavlan bäddar för fortsatt spänning. Straff för Eslöv efter 4.30 säkert i mål och vi har åter en jämn ställning, 3-3 på tavlan. Efter sex minuter tar Aranäs initiativet målmässigt och gör ett ryck i målprotokollet, 3-5 på tavlan och plötsligt ligger allt tryck på Eslövskillarna. Aranäs målvakt ser till att hålla bollarna borta från sin bur på ett förtjänstfullt sätt. Räddningar hjälper dock inte alltid om inte försvaret tar returerna, Eslöv reducerar till 4-5 med tre minuter kvar av halvleken. Sista målet i första delen görs av Eslöv som reducerar till 5-6 och känslan av att det skulle bli en jämn match står sig fortfarande. Aranäs har fått lite mer ordning på sitt försvarsspel, men kan Eslöv kliva upp några snäpp i sitt spel så kan det går hur som helt i andra halvlek.

Kanske att Eslövs målvakt visar vägen för sina kamrater, en häftig räddning följt av Eslövsanfall ger lika läge på tavlan, 6-6 efter 1.15. Genombrott från Aranäs och ny ledning för Kungsbackakillarna. Aranäs fortsätter med sitt framgångsrika försvarsspel som ger kontringslägen och motanfall, sex minuter kvar av matchen och Eslöv hamnar ordenligt på efterkälken, 6-9 på tavlan ger en stunds lugn och ro för Aranäs som nu står med ena foten i A-slutspelet. Reducering på straff med fyra minuter kvar, men Aranäs svarar direkt på avkast och nu står det 7-11 på matchtavlan. Aranäs fastställer slutresultatet med matchens sista skott. 7-12 på tavlan och en fullt rättvis seger som även ger en plats i A-slutspelet på Eslövs bekostnad.

Kenth Rudh