C pojk 03 Grp 4 H43 Lund IFK Skövde HK 2 6 - 12

Skövde är redan klara för A-slutspel men säkrar vid vinst eller oavgjort gruppsegern och går då direkt till 1/4 final, förlust så blir det 1/8 final istället. H43 kan vid seger sluta trea i gruppen, men målskillnaden talar inte till deras fördel.

Matchen startar med frejdigt anfallsspel från båda lagen, 2-3 på tavlan i Skövdes favör efter 4 minuter. Mycket tappade bollar och missförstånd i bägge lagen, viljan att anfalla och göra mål följs inte alltid av den teknik som kan behövas. Ändå kanske det är just de här matcherna som är roligast att titta på då alla gör så gott de kan utan så mycket tanke på taktik och annat som styr.

Skövde tar ett fast tag över handlingen och leder med 4 bollar efter 10 minuter, 2-6 står det på tavlan. Skövde utökar sin ledning och vi har 2-7 i paus. H43 får nog inrikta sig på fjärdeplatsen i gruppen, medan Skövde ångar på mot gruppseger.

H43 inser behovet och tar ett ordentligt snack i paus, två snabba reduceringar och det står 4-7 på tavlan. Skövde ser faran och svarar snabbt, lagen byter nu mål med Skövde i förarsätet, 5-9 på tavlan efter 4 minuter. 5 minuter kvar att spela och matchen står och väger trots det stora målövertaget för Skövde, får H43 ordning på sitt spel kan mycket hända. H43 gör nästa mål och en viss nervositet verkar smyga sig in hos Skövdespelarna. 2.30 kvar av matchen och Skövde säkrar matchen genom mål på kontring fram till 6-10. Skövde avslutar med några kontringsmål och slutresultatet skrivs till 6-12 i Skövdes favör.

Skövde vinner gruppen och spelar A 1/4 final ikväll i Helenahallen, H43 spelar B 1/8 final och spelar även de i Helenahallen ikväll.

Kenth Rudh