C pojk 03 Grp 5 IF Swithiod Norrköpings HK 1 12 - 3

En ren gruppfinal med båda lagen på fyra poäng, Swithiod vinner gruppen vid oavgjort resultat. Tittar man på lagens tidigare resultat i gruppen så kan det bli en jämn tillställning, men det är historia nu när det handlar om en direkt avgörande match. Ettan i gruppen går direkt till 1/4 final medan tvåan får en 1/8 final på sin lott.

Swithiod inleder målskyttet efter ett kraftfullt genombrott från vänster nian, fem minuter spelade och ledningen för Swithiod utökas till 2-0 efter avslut från vänsterkanten. Norrköping har svårt att forcera Swithiods försvar I det uppställda spelet, men kontringar verkar vara den rätta medicinen, reducerat till 2-1 med 6 minuter på matchklockan. Swithiods vänsterkant har vaknat på rätt sida idag, nytt mål och det står 3-1 på tavlan efter 8 minuter. Stulen boll i försvarsarbetet ger Swithiod kontring och nu börjar det se tungt ut för Norrköping, särskilt med tanke på att man fick en utvisning I samband med målet och redan hade en kille utvisad. Nu brydde sig inte Norrköpingskillarna om att de var i kraftigt undertal, utan satte reducering till 4-2 ändå. Swithiod avslutar målskyttet I första halvlek och vi har 5-2 på resultattavlan inför andra delen.

Direkt i inledningen av halvleken utökar Swithiod sin ledning till 6-2, ska Norrköping komma med i matchen så måste man nog hitta på något som förändrar matchbilden omgående. Ser dock ut som om Swithiod inte har några planer på att lämna ifrån sig segern, 7-2 på tavlan efter 4 minuter. Kanske att den två minuters utvisning som drabbade Swithiod kan underlätta för Norrköping. Så blev det inte, fem måls avståndet består då båda lagen gjorde mål under utvisningen. Tre minuter kvar att spela och Swithiod kommer att avgå med segern, just nu har vi 10-3 på tavlan och gruppsegraren är klar. Slutresultatet fastställs till 12-3 efter ett ganska uppgivet Norrköpingsspel i slutminuterna.

Swithiod spelar A 1/4 final mot IFK Skövde HK 2 i Helenahallen senare i kväll och Norrköping tar sig an RP IF Linköping Vit i A 1/8 final i samma hall i em.

Kenth Rudh