Elitjunior Bronsmatch HK Aranäs IFK Skövde HK 18 - 16

Lagen möttes i gruppspelet där Aranäs vann med två bollar. Skövde nöjer sig naturligtvis inte med detta utan kommer revanschlystna till bronsmatchen. Lagen känner varandra väl efter otaliga matcher i olika sammanhang, vi förväntar oss en tät och bra handboll med tuffa tag och snabbt spel.

Efter en trevande inledning från båda lagen tar Aranäs ett ordentligt tag om händelseutvecklingen. Skövde har svårt att komma till avslut då Aranäs försvar är kompakt och stör Skövdespelarna hela tiden. Aranäs spelar ett snabbt kontringsinriktat spel som hela tiden straffar Skövdes misstag med mål som följd. 10 minuter in i första leder Aranäs med tre bollar och Skövde har stora problem i sitt spel. Skövdes spel hittar lite former under senare delen av halvleken och tillsammans med ett mycket stabilt målvaktsspel från Dennis Andersson så börjar det se ganska hyfsat ut. Aranäs trummar på men får lite svårare att komma till avslut . Halvtidsresultatet skrivs till 12-10 och det är fortfarande en öppen historia inför andra.

Till andra halvan kommer det ut ett heltänt Skövde som tydligen fick sig en rejäl omgång i pausen, framförallt försvarsspelet har tuffats till vilket ger utdelning framåt. Aranäs tvinga till en Timeout efter 8 minuter och vi har lika läge i matchen efter 13 minuter. Matchen står och väger med 4 minuter kvar, lagen byter mål med varandra med Aranäs i överläge med ett mål. Aranäsutvisning med knappt två minuter kvar kan visa sig bli avgörande. 1.15 kvar att spela och det är åter lika läge med Aranäs i anfall. Matchens slutsekunder blir dramatiska med Skövde i anfall och ytterligare en utvisning för Aranäs. Matchen kan inte avgöras under ordinarie tid då ställningen är 15 -15 vid slutsignalen.

Förlängning 1x5 min med 6 Skövde spelare mot 4 för Aranäs i några sekunder, Aranäs börjar med boll. Aranäs nätar efter 30 sekunder och Skövde missar sitt avslut i anfallet efter. Skövde drar på sig en tvåminutare på botbänken, ger stora ytor på plan med fem spelare i varje lag på plan. Tre minuter kvar och Aranäs är fulltaliga och sätter det kanske avgörande målet när man gör 17-15. Hoppet tänds för Skövde när man kontrar in 17-16 med minuten kvar. Spiken i kistan med 30 sekunder kvar, 18-16 till Aranäs som även blir slutresultatet.

Kenth Rudh