En fight mellan offensiva försvar i D-flicksfinalen födda 03

Skrivet 03 november 2013 12:17
Ändrad 03 november 2013 12:26
Skuru IK ställdes emot Önnereds HK i D-flicksfinalen för flickor födda 03 och det blev en kamp mellan två duktiga offensiva försvar där Skuru IK tillslut stod som segrare. Målvaktsspelet fällde avgörandet i den här matchen som annars var jämn.

Skuru IK spelade i sina sedvanliga gröna hemma ställ mot Önnered som för dagen spelade i vitt och det var Skuru som började med avkast. En finalmatch brukar börja försiktigt och det gjorde även denna, lite slarvfel och bra försvar resulterade i att första målet dröjde ända till den 3 minuten då Skuru gjorde första målet genom nummer 7, Fanny Björkman, som snyggt snodde bollen och kontrade in 1-0. De gjorde också snabbt 2-0 och senare även 3-0 innan Önnered tillslut fick hål på den duktiga målvakten i Skurus mål, Emelie Ahlberg. Det resultatet stod sig långt in i matchen och såg nästan ut att bli slutresultatet men Ida Hellström gjorde sitt andra mål och slutresultatet skrevs till 4-1 och Skuru stod som segrare i Skadevi Cup 2013. Det som fällde avgörandet blev tillslut Skurus aggressiva försvarsspel och målvakten Emelie Ahlberg som stod för hela 7 räddningar i matchen, mycket bra! Grattis Skuru och välkomna tillbaka nästa år.Matchenslirare:

Skuru IK: Emelie Ahlberg

Önnereds HK: Klara Berndtsson


Skuru IK – Önnereds HK 4-1

Målskyttar:

Skuru IK: Ida Hellström 2, Fanny Björkman och Alva Persson

Önnereds HK: Klara Berndtsson

Jens Carlson

Nästa nyhet: Försvarskampen mellan Danmark och Sverige

Skrivet 03 november 2013 11:10
Semifinal Herr-Elit: Redbergslid IK Århus Håndbold I semifinalen i årets Elitjuniorturnering stod den ena mellan IFK Ystad och LUGI HF, men den jag har kollat på var mellan Redbergslid IK och Århus Håndbold från Danmark. På förhand kändes det som en väldigt jämn tillställning och de som kollade på matchen kan nog instämma i att så blev också fallet. Matchen började inte helt oväntat ganska tre... Läs mer
Volvo Salmin Intersport Skara Sommarland Arena Skövde Elins Esplanad Lindströms Bil