En väldigt duktig spelare hade behövt någon mer för att stopp H43

Skrivet 03 november 2013 16:13
Ändrad 03 november 2013 16:15
Det här var en match som präglades av två stjärnspelare, en i vardera lag. Båda spelade höger nio trots att de är högerhänta, men de klarade av det väldigt bra. H43 hade några fler som klev fram mot slutet och det fällde avgörandet. Tyresö kämpade tappert men tyvärr föll de kort den här gången.

Båda lagen ville spela offensiva försvarsspel från början av matchen men det stoppade ingen. Båda lagen är vana vid att möta sitt egna offensiva försvar på träning och det syntes snabbt när de stora spelarna i matchen, Alfred Berlin i H43 och Axel Ingerskog i Tyresö, började med att göra tre var direkt. Ställningen var då 3-4 och så fortsatte det när lagen följdes åt och hade svårt att få in bollen ett tag, men H43 lyckades i alla fall vända och ta ledningen innan lagen på riktigt kommer igång igen och gör mål nästan varje anfall och tempot ökar. Innan paus kvitteras matchen och vi gick till pausvila med 7-7 på tavlan. Första halvlek avslutades i ett rasande tempo och den fortsätter så in i andra. Tyresö tar tag i spelet i början och gick upp i ledning innan Hugo Löf på vänsterkanten avslutar med en fin lobb till 9-9 efter 4.30. H43 går förbi och får straff som räddas vackert av Tyresös målvakt Douglas Hedlund af Schmidt, men bollen går ut till H43 spelare och det blir mål på returen. Perioden efter straffen präglas av högt tempo, mål och starka individuella prestationer. Vid ställningen 12-11 till H43 blir det ett tekniskt fel av Tyresö och ger Alfred Berlin chansen att utöka ledningen, vilket han också gör på ett starkt genombrott och ett fint avslit i bortre gaveln. Tyresö reducerar snabbt och får också chansen att kvittera på slutet med sista anfallet, man ger bollen till sin hetaste spelare som fastnar lite och får frikast och han får chansen att skjuta sista skotten men skottet räddas och H43 vinner. En underhållande match som fick avsluta årets Skadevi Cup för pojkarna födda 01.

H43 Lund 2 – Tyresö Handboll 13-12 (7-7)

Målskyttar:
H43: Alfred Berlin 5, Hugo Löf 3, Fredrik Holmqvist 2, Rasmus Carnehult, Axel Andersson och Rasmus Nilsson ett vardera

Tyresö: Axel Ingerskog 9, Axel Marqvardsen 2, Tobias Johansson 1

Matchenslirare
H43: Alfred Berlin

Tyresö: Axel IngerskogJens CarlsonNästa nyhet: Kärra HF 1 vinner finalen för B-flickor 00

Skrivet 03 november 2013 15:35
En jämn match från början till slut mellan två lag Kärra som till vardags finns i samma träningsgrupp. Prestigen fanns där trots allt och det kämpades för varje boll. Slutsegrare blev Kärra HF 1 mycket tack vare storskytten Malin Sandberg. Ett föreningsderby i Skadevi final, inte första gången jag skriver om detta och det brukar vara Kärra som är inblandade precis som idag. Matchens första mål... Läs mer
Volvo Salmin Intersport Skara Sommarland Arena Skövde Elins Esplanad Lindströms Bil