Gustavsberg vinner C-flickor 01 klassen över ett tappert kämpande H43

Gustavsberg visade stor klass när man slog H43 i den här finalen. Det var jämnt men Gustavsberg lyckades rycka till sig en ledning in i paus och den släppte man aldrig. Mycket tack vare sin storskytt på niometer, Cornelia Dahlström, lyckades de tillslut vinna med fem måls övertag.

Från start var det H43 som visade vilja och styrka i försvaret och Gustavsberg hade lite svårt, men när de ställer upp för frikast och låter Cornelia Dahlström få fritt skottläge så löste det sig. H43 följde efter i målprotokollet och det stod 2-2 efter ungefär 5.30 då Jackie Moreno snodde bollen och kontrade in 3-2 som nästan direkt efter blev 4-2 efter ytterligare en bollvinst i försvaret och en snabb kontring. Därefter följdes lagen åt och två måls övertaget stod sig ganska långt in i halvleken innan Gustavsberg snor åt sig bollen igen och kontrar in 7-4 som senare också blev 8-4 innan H43 på straff i halvlekens sista sekund reducerar till halvtidsresultatet 8-5. Gustavsberg använde skottkraften från Cornelia Dahlström många gånger när de ställde upp för frikast och de resulterade.

Andra halvlek startade i ett högt tempo från båda lagen och det var nog lite för högt för många av spelarna eftersom de var ett par anfall i rad då det var tappade bollar och miss i passningar. H43 är laget som bryter nollan i andra och det är efter 3 minuter som de gör 8-6 och efter slarv så gör Julia Resch även 8-7 och det blir lite spänning. Gustavsberg får frikast och ställer upp på Cornelia igen men fintar och passar till högernio, Wilma Schelin, samtidigt som kantspelaren gick in och spärrade bort etta försvararen så det var öppen gata, snyggt! Efter det var det H43:s tur att slarva och helt plötsligt var ställningen 10-7 och nerven i matchen dog av lite. H43 försöker att ta ifatt genom att ta ut målvakten för att vara övertaliga i anfallet men de lyckas inte och lagen gör mål på mål så avståndet håller i sig. Tempot går ner lite mot slutet och det blir inte mycket fler mål än att Gustavsberg utöker med två till och det sista genom planens gigant, Cornelia Dahlström, fastställer slutresultatet, 14-9. Gustavsberg vinner välförtjänt men H43 har inget att skämmas för, de stod upp länge och hade chansen, men de mötte ett väldigt bra lag.

Gustavsberg IF HK – H43 Lund 14-9 (8-5)

Målskyttar:

Gustavsberg: Cornelia Dahlström 8, Hildur Eriksson 3, Wilma Schelin, Caroline Fredholm och Jackie Moreno ett mål vardera

H43: Julia Resch 3, Tova Alm 3, Minna Eklöv 2(2), Fatima Benmbarek 1

Matchenslirare:

Gustavsberg: Cornelia Dahlström

H43: Julia Resch

Jens Carlson