H 43 Lund vinner Final BP01

H 43 står som segrare efter att ha grundlagt segern i första halvlek. Tyresö kom upp i lika läge i andra halvlek, men orkade inte ta grepp om matchen utan Killarna från Lund kunde stå som vinnare vid slutsignalen.

Mål och utvisning duggade tätt i matchinledningen, men nu efter 6 minuter har det antagit mer normala former. H43 har tagit initiativet i matchen och leder med 4-2. En smart bollstöld av Tyresös Douglas Hedlund af Schmidt ger reducering till 4-3 efter sju minuter. Axel Ingerskog ser till att med ett mäktigt skott från vänster nio position utjämna i målprotokollet och vi har 4-4 med tre minuter kvar av halvleken. Svar kommer direkt från motsvarande position hos H43, Rasmus Nilsson avlossar stora kanonen och H43 är åter i ledning. H43:s Alfred Berlin gör två snabba mål i slutminuten och fastställer halvtidsresultatet till 7-4 och det är en tung uppförsbacke för Tyresö om man vill kriga om segern. Starten på Andra blir avgörande.

Snabb Tyresö reducering genom Axel Marqvardsen till 7-5 efter en minut och när Gustav med samma efternamn sätter 7-6 så är Tyresö på allra högsta sätt med i matchen igen, klockan på fyra minuter. Kvitterat genom Axel Ingerskog och nu försvinner försvarsarbetet i båda lagen puts väck . ”Anfall är bästa försvar” verkar var det som har gällt en stund. Efter sju minuter hade vi 9-8 på resultattavlan men det har lugnat ner sig och det verkar vara nerverna som styr just nu. 17 sekunder kvar och H43 utvisning i ledning 10-9, två avslut från Tyresö som avstyrs och H43 står som segrare i finalen.

H 43:s Alfred Berlin har naturligtvis en stor del i segern med sina 4 mål.

H43 Lund – Tyresö Handboll 10 - 9 (7-4)

Målskyttar

H43: Alfred Berlin 4, Rasmus Nilsson 2, Axel Andersson 2, Oskar Mattsson 1, Philip Westerdahl 1.

Tyresö: Gustav Margvardsen 2, Axel Ingerskog 2, Axel Margvardsen 1, Elias Sparrwardt 1, Douglas Hedlund af Schmidt 1, Tobias Johansson 1, Neo Isaksson 1.

Kenth Rudh