HEI vinner Final CF02

En drabbning som till slut går i dansk riktning. Kärra är med under lång tid i matchen, men orkar inte riktigt på slutet när HEI drar upp tempot och drar ifrån i målprotokollet.

Danskorna i HEI har svårt att komma till effektiva avslut på sina anfall i första delen av halvleken, trots otaliga chanser och 2-3 på tavlan i Kärras favör är inte riktigt rättvisande utifrån matchbilden. Men å andra sidan så är det som står på resultattavlan som räknas i sista änden. Två minuter kvar av halvleken när HEI drar på sig en två minuters utvisning, vilket inte ökar deras chanser i målprotokollet. Kärra spelar ett kontrollerat försvarsspel som ger bryderi för HEI, kan man bara få lite bättre ordning på alla klara avslutslägen som man har missat till andra halvlek så ska det bli en enkel väg mot segern för Kärra.

Först att få ordentlig ordning på sitt anfallsspelverkar bli HEI, fem minuter spelade av andra halvlek och vi har 5-5 på tavlan och oron smyger sig på i Kärra. Inte blir det bättre för Kärra när HEI tar ledningen genom Katiwka Hagner och Predderikke Madsen fyller på med ännu ett mål från sin vänsterkant, 7-5 till HEI med fem minuter kvar av matchen. Tre minuter kvar och 8-6 på resultattavlan. Sista matchminuten blir ett sammelsurium av anfall och tappade bollar, passande nog fick HEI:s bäste spelare göra matchens sista mål och fastställer slutresulatet till 9-6. Maria Berger Werzba kanske inte är planens längste spelare, men hon är full av spelskicklighet och styr sina medspelare från sin mitt nio position. I Kärra finns en god skytt i Matilda Antonsson som kommer att låta höra talas om sig.

HEI – Kärra HF 1 9 - 6 (2-3)

Målskyttar

HEI: Prederikke Madsen 4, Cecilie Möller 2, Maria Berger Werzba 2, Katiwka Hagner 1.

Kärra: Matilda Antonsson 4, Ida Hesselbäck 1, Jennifer Johansson 1.

Kenth Rudh