HK Silwing/Troja 1 vinner Finalen i C flickor 00

Matchen började med böljande och jämt spel från bägge lagen, men Silwing/Troja fick ett övertag en bit in i matchen som man aldrig släppte ifrån sig. Eslöv, som var härligt understödda från läktarhåll, hade tyvärr inget motmedel utan Silwing/Troja fick dra ifrån och ta en säker seger.

5 minuter in i matchen och det är helt jämt, senaste målet gjorde Silwing/Troja på straff genom Ebba Hansén, ställningen 3-3. Silwing/Troja gör direkt efter detta ett ryck och med matchuret på 8 minuter leder Silwing/Troja med 5-3 och Eslöv har svårt att få igenom sina skott. Halvtidsresultat 6-3.

I andra halvlek utökar Silwing/Troja sitt försprång sakta men säkert, Eslöv försöker men kommer ingen vart med Silwing/Trojas försvar, med 2 minuter kvar är ställningen 10-4 som också blir slutresultatet.

Matchens lirare i Silwing/Troja 1 är Ebba Nansén och i Eslövs IK 1 Irma Molin

HK Silwing/Troja 1 – Eslövs IK 1 10-4 (6-3)

Målskyttar

HK Silwing/Troja 1: Ebba Hansén 4, Lovisa Peterson 4, Klara Kjellgren 1, Daniella Heljeved 1

Eslövs IK 1: Irma Molin 2, Laura Mucolli 1, Clara Gustafsson 1

En intressant iakttagelse som är värd att kommentera är domarinsatsen i matchen. Ett av turneringens yngsta domarpar bestående av Kemir Feretti och Truls Söderlund agerar i sina roller på plan som om de aldrig gjort något annat. Ska bli intressant att följa deras fortsatta väg i handbollssverige. Mycket troligt att vi får vi se de i internationella matcher vad det lider. Noterbart är deras födelseår 94 och 95 vilket de döljer med en god portion pondus och säkerhet.


Kenth Rudh