HK Silwing/Troja vinner finalen för C-pojkar 02

Efter en tät match med dramatik på slutet är det Silwing/Trojas spelare som står med guldmedaljerna runt halsen. Norrköping stred tappert och hade oavgjort läge vid ett flertal tillfällen i matchen, men det räckte inte ända fram.

Lagen följs åt målmässigt i första halvlek, dock med Silwing/Troja i förarsätet. Norrköping har problem med det 5-1 försvar som de möter. Silwing/Troja går upp i en två måls ledning med två minuter kvar, ställningen 2-4. Ett snyggt avslut i krysset från Norrköpings Joshua Mesias Wästerlund fastställer halvtidsresultatet till 3-4.

Silwing/Troja gör åter ett litet ryck i början av andra, ett säkert målvaktsspel från Samuel Granström ger läge för kontring som Robin Sanderhem förvaltar på bästa sätt,

4-6 efter fem minuter

Silwing/Troja känns just nu, med fyra minuter kvar att spela, som det något hetare laget. Deras anfall är lite ”giftigare” och dom kommer till avslut lite oftare. Norrköping har dock långt ifrån gett upp, Ivar Bengtsson ser till att det bara skiljer en boll inför matchens sista minuter. När sedan Axel Lindgren kvitterar till 7-7 med minuten kvar så är det nerv i matchen.

Avgörandet kommer med 30 sekunder kvar, Silwing/Trojas nr 9 Joakim Lindahl avgör med sitt andra mål för matchen och slutställningen blir 7-8 i Silwing/Trojas favör.

Matchens lirare i Norrköpings HK: Ivar Bengtsson och HK Silwing/Troja: Robin Sanderhem

Norrköpings HK – HK Silwing/Troja 7-8 (3-4)

Målskyttar

Norrköpings HK : Ivar Bengtsson 3, Axel Lindgren2, Anton Haughwinkel Suomela 1, Joshua Mesias Wästerlund1.

HK Silwing/Troja: Robin Sanderhem 3, Axel Skoog 2, Joakim Lindahl 2, Likas Runemark 1.

Kenth Rudh