IFK Skövde HK 1 vinner finalen för B-pojkar 00

Skrivet 03 november 2013 16:48
Ändrad 03 november 2013 16:50
En match som tidigt fick sin prägel från start, Skövde var i förarsätet från början till slut. Anförda av Storskytten Adam Drebiu och målvakten Albin Viotto så var aldrig segern hotad. Tumba försökte och då framförallt genom Love Stuedahl och Calle Battistich men orkade inte stå emot. En fullt rättvis seger för IFK Skövde HK 1.

Ett kamratderby i Skadevi cup final, med ett tungt ansvar på Skövde killarna att försvara arrangörsföreningens färger som enda lag i final spelet. Vi får se hur det utvecklar sig. Redan efter 20 sekunder gör Skövde matchens första mål, Sebastian Kavak sliter sig lös på linjen och gör 1-0. Tumbas Viktor Borg svarar direkt från sin vänsterkant och gör 1-1 efter 40 sekunder. Snabba avslut som en följd av ett snabbt spel från båda lagen, kanske lite väl snabbt ibland då de tekniska felen redan i matchens första 4 minuter är talrika. Efter 5 minuter är det Skövde ledning med 3-2, senaste målet av Skövdes Emil Holmberg. Skövdes Sebastian Kavak drar på sig en två minutare efter 6.30 och då ser Calle Battistich att kvittera till 3-3 på straff. Ny straff men den här gången är det Skövdes Adam Drebiu som gör mål och ny Skövde ledning 4-3. Knappt hinner man blinka innan Calle Battistich kommer som en furie över plan direkt efter avkast och kvitterar till 4-4, klockan nu på 9 minuter. Adam Drebiu gör med sitt tredje och fjärde mål ställningen 7-4 som också blir halvtidsresultatet.

Tumbas Love Stuedahl gör första målet i andra halvlek och reducerar till 7-5. Skövdes målvakt Albin Viotto svarar för den ena kvalificerade räddningen efter den andra. Adam Drebiu gör med sitt fjärde mål ställningen 8-5. Love Stuedahl fortsätter att producera mål för Tumba, 8-6 efter 3 minuter och i samband med det så visas Skövdes Sebastian Kavak ut två minuter. Minuten senare åker Tumbas Viktor Borg på samma bestraffning och den efterföljande straffen sätter Adam Drebiu i mål. Mål på mål i snabba anfall och Skövde spelar en mycket bra handboll just nu. Tumba har stora svårigheter att komma till avslut. Med 4minuter kvar av matchen är ställningen 11-8, senaste Tumbamålet gjorde Tumbas Viktor Borg. Tumba går ut i ett mycket utgrupperat försvarsspel som ställer till det för Skövde, men när slutsignalen ljuder står Skövde som segrare med siffrorna 12-9.

Matchens lirare i IFK Skövde HK 1: Adam Drebiu och IFK Tumba HK: Love Stuedahl

IFK Skövde HK 1 – IFK Tumba HK 12-9 (7-4)

Målskyttar
IFK Skövde HK 1: Adam Drebiu 6, Edvin Aspenbäck 3, Emil Holmberg 2, Sebastian Kavak 1

IFK Tumba HK: Love Stuedahl 4, Calle Battistich 3, Viktor Borg 2

Kenth RudhNästa nyhet: En väldigt duktig spelare hade behövt någon mer för att stopp H43

Skrivet 03 november 2013 16:13
Det här var en match som präglades av två stjärnspelare, en i vardera lag. Båda spelade höger nio trots att de är högerhänta, men de klarade av det väldigt bra. H43 hade några fler som klev fram mot slutet och det fällde avgörandet. Tyresö kämpade tappert men tyvärr föll de kort den här gången. Båda lagen ville spela offensiva försvarsspel från början av matchen men det stoppade ingen. Båda la... Läs mer
Volvo Salmin Intersport Skara Sommarland Arena Skövde Elins Esplanad Lindströms Bil