IFK Ystad överlistade ett starkt Redbergslid i Herr Elit

Det var en stenhård fight mellan två väldigt duktiga lag där IFK Ystad drog det längsta strået mycket tack vara en viss Philip Henningsson som sköt hål i Redbergslids stenhårda försvar. Hård kamp, lite små fult spel emellanåt, det är vad en Skadevifinal i Elit Junior ska se ut.

Redbergslid började med ett vackert anfall som avslutades med mål från linjen, sen svängde det runt och Ystad gick upp i ledning. Den annars duktiga Robin Strand i RIK började med 4 raka missar och precis som resten av Redbergslid var han lite trögstartad. Ystad åker på en utvisning ganska tidigt och RIK för tre mål under den tvåminutersperioden och går upp till 3-5. Några räddningar men framförallt ganska mycket skott utanför och felpass gör att matchen hamnar i stiltje innan RIK rycker ifrån och går till 4-8 efter 12 minuter. Ystad tar time-out, men har fortsatt svårt mot RIK:s väldigt solida försvarsspel, på gränsen till utvisningar många gånger och när de får en utvisning så går Ystad ifatt. Båda lagen spelar mycket bra i en man mer spelet så det är inte bra när de tar en del utvisningar i båda lagen. Efter utvisningen så fortsätter Redbergslid att slarva vilket resulterar i att Ystad kvitterar till 8-8 efter 16 minuter. Det känns som att båda lagen är väldigt nervösa, det är mycket missar i lägen som de normalt inte missar i och slarviga pass, men kampen och viljan finns hos alla. Ystad tar ledningen sent men en straff i sista sekunden gör att halvtidsresultatet är 10 lika. Ystad såg ut att vara illa ute men Philip Henningsson började bomba in stegskott från niometer och sköt dem tillbaka och förbi.

Andra halvlek börjar som första slutade ungefär med att Henningsson fortsätter att skjuta bra och RIK har problem framåt. En spelare i RIK som tar mycket ansvar är Martin Mårtensson som med sina starka genombrott håller Redbergslid kvar i matchen. Då tar RIK en onödig tvåa och de ser lite jobbigt ut, men de löser den tvåan bra och kommer ur den med 1-0 själva. Efter det gör målvakten Tobias Thulin ett par viktiga räddningar och RIK kan kvittera till 14-14. Motgången slår Redbergslid när Mårtensson lite klumpigt kommer ut sent på Henningsson och raka armar i bröstet och Henningsson slår huvudet hårt i marken i en otäck smäll och det slutar i ett rött kort och Henningsson måste sätta sig och vila. Efter den smällen så hamnar matchen i stiltje igen och det ser nervöst ut och ingen vågar riskera. Ystad leder med 16-15 länge innan storskytten kommer tillbaka in i matchen och fortsätter där han slutade. IFK rycker undan till 18-15 och RIK tar time-out och försöker reda ut det men Ystads målvakt, Jakob Knutsson, börjar storspela och Redbergslid kommer inte närmare. Matchen slutar tillslut 20-17 och det är en välförtjänt seger för det röda IFK laget från Ystad.

IFK Ystad – Redbergslid IK 20-17 (10-10)

Målskyttar:

IFK: Philip Henningsson 9, Oscar Göteby 3, Henrik Andersson 3(1), Jakob Lundin 2, André Lundin, Christoffer Nilsson och Måns Nilsson 1 vardera

RIK: Jonathan Carlsbogård 4(2), Martin Mårtensson 4, Robin Strand 4, Jonathan Wikman 2, Fredrik Malmin 2, Carl Lindqvist 1

Matchenslirare

IFK: Philip Henningsson

RIK: Jonathan Carlsbogård

Jens Carlson