Åkersberga HK segrar i Finalen för B flickor 99

Skrivet 04 november 2012 15:31
Ändrad 04 november 2012 16:39
Åkersberga vinner en mycket välförtjänt seger i B flickor 99 mot Eslövs IK. Matchen avgjordes redan i första halvlek då ledningen för Åkersberga var 5 bollar i halvtid. Eslöv försökte efter bästa förmåga, men det räckte inte till i Finalen.

Åkersberga rycker snabbt till sig en tre måls ledning och Eslövstjejerna har svårt att få till det i sitt anfallsspel. När Eslöv kommer till avslut så står Mathilda Petersen i vägen i Åkersberga målet. Emma Gottfridsson lyckas dock överlista målvakten och gör Eslövs första mål och av bara farten sätter hon ytterligare en boll. Ställningen 2-3 efter 5 minuter. Åkersberga har dock övertaget i matchen så här långt och leder med fyra bollar efter 10 minuter. Nora Östholm gör sitt femte mål och ställningen är nu 3-7.

Halvtidsresultatet skrivs till 3-8 och det vill nog till om Eslöv ska kunna bärga segern i andra halvlek.

Åkersberga fortsätter att styra även under andra halvlek, Eslöv kommer inte närmare utan Åkersberga kan ta en mycket välförtjänt seger med sex bollar, slutsiffrorna blev 7-13.

Matchens lirare i Eslöv blev Emma Gottfridsson och i Åkersberga Nora Östholm.

Eslövs IK – Åkersberga HK 7-13 (3-8)

Målskyttar
Eslövs IK: Emma Ivarsson 3, Emma Gottfridsson 2, Julia Niså 1 ,Maya M-Bog Rosén 1

Åkersberga HK:
Nora Östholm 7, Olivia Sahlin 3, Vanessa Johansson 2, ikaela Holtsjö 1

Kenth Rudh
Nästa nyhet: Århus Håndbold vinner Elitjuniorturneringen

Skrivet 04 november 2012 15:07
I en tuff och tät match drar Århus det längsta strået. Århus var i förarsätet i stort sett hela matchen. Skövde försökte och var hela tiden med, men lyckades aldrig få till något avgörande när tillfälle gavs. Avgörande i matchen var försvarsspelet som Århus hade god kontroll över. Matchens första mål gör Skövdes Carl Danielsen efter en minut. Århus spelar ett tätt försvarsspel som gör det svår... Läs mer
Volvo Salmin Intersport Skara Sommarland Arena Skövde Elins Esplanad Lindströms Bil