Kärra HF 1 vinner finalen för B-flickor 00

En jämn match från början till slut mellan två lag Kärra som till vardags finns i samma träningsgrupp. Prestigen fanns där trots allt och det kämpades för varje boll. Slutsegrare blev Kärra HF 1 mycket tack vare storskytten Malin Sandberg.

Ett föreningsderby i Skadevi final, inte första gången jag skriver om detta och det brukar vara Kärra som är inblandade precis som idag. Matchens första mål gör Filippa Rosberg från sin högerkant för Kärra 2 och Julia Olsson replikerar med ett genombrott direkt och vi har 1-1 på tavlan efter 3 minuter. Det finns nog en massa prestige med i spelet och det kämpas gaska rejält om varje boll. Kärra 2 skaffar sig en tre måls ledning och ställningen är 1-4 efter en straff i sjätte minuten. Tove Lennartsson i Kärra 1 fångar upp en retur och gör ställningen till 4-6 med 3 minuter kvar av halvleken. Elin Mark ser till att reducera ytterligare med sitt 5-6 mål. Tove Lennartsson i Kärra 1 gör sitt andra mål och fastställer halvtidsresultatet till 6-7.

Malin Sandberg sätter säkert ett straffkast och kvitterar till 7-7 i första minuten av andra halvlek. Efter 4 minuter är ställningen 8-9 i Kärra 2 favör, men vore det inte för målvakten Matilda Lundström så skulle Kärra 1 lett matchen med några bollar. Kärra 1 tar ledningen för första gången i matchen när Malin Sandberg med sitt fjärde mål ser till så att det står 10-9 på resultattavlan. Med 4 minuter kvar att spela så skaffar sig Kärra 1 ett grepp om matchen när Malin Sandberg åter gör mål, 11-9 och det börjar se besvärligt ut för Kärra 2. Tilde Sjögran gör matchens sista mål och fastställer slutresultatet till 11-10.

Matchens lirare i Kärra HF 1: Malin Sandberg och Kärra HF 2: målvakten Matilda Lundström

Kärra HF 1 – Kärra HF 2 11 - 10 (6-7)

Målskyttar

Kärra HF 1: Malin Sandberg 5, Tove Lennartsson 2, Julia Olsson 2, Nicole Jarlsten 1, Elin Mark 1.

Kärra HF 2: Tilde Sjögren 3, Filippa Rosberg 2, Suzan Harputlu 2, Moa Friis 1, Amanda Sjöstrand-Hallman 1, Julia Frykgård-Jäglid 1.

Kenth Rudh