Kärra HF 1 vinner finalen för B-flickor 00

Skrivet 03 november 2013 15:35
Ändrad 03 november 2013 15:38
En jämn match från början till slut mellan två lag Kärra som till vardags finns i samma träningsgrupp. Prestigen fanns där trots allt och det kämpades för varje boll. Slutsegrare blev Kärra HF 1 mycket tack vare storskytten Malin Sandberg.

Ett föreningsderby i Skadevi final, inte första gången jag skriver om detta och det brukar vara Kärra som är inblandade precis som idag. Matchens första mål gör Filippa Rosberg från sin högerkant för Kärra 2 och Julia Olsson replikerar med ett genombrott direkt och vi har 1-1 på tavlan efter 3 minuter. Det finns nog en massa prestige med i spelet och det kämpas gaska rejält om varje boll. Kärra 2 skaffar sig en tre måls ledning och ställningen är 1-4 efter en straff i sjätte minuten. Tove Lennartsson i Kärra 1 fångar upp en retur och gör ställningen till 4-6 med 3 minuter kvar av halvleken. Elin Mark ser till att reducera ytterligare med sitt 5-6 mål. Tove Lennartsson i Kärra 1 gör sitt andra mål och fastställer halvtidsresultatet till 6-7.

Malin Sandberg sätter säkert ett straffkast och kvitterar till 7-7 i första minuten av andra halvlek. Efter 4 minuter är ställningen 8-9 i Kärra 2 favör, men vore det inte för målvakten Matilda Lundström så skulle Kärra 1 lett matchen med några bollar. Kärra 1 tar ledningen för första gången i matchen när Malin Sandberg med sitt fjärde mål ser till så att det står 10-9 på resultattavlan. Med 4 minuter kvar att spela så skaffar sig Kärra 1 ett grepp om matchen när Malin Sandberg åter gör mål, 11-9 och det börjar se besvärligt ut för Kärra 2. Tilde Sjögran gör matchens sista mål och fastställer slutresultatet till 11-10.

Matchens lirare i Kärra HF 1: Malin Sandberg och Kärra HF 2: målvakten Matilda Lundström

Kärra HF 1 – Kärra HF 2 11 - 10 (6-7)


Målskyttar
Kärra HF 1: Malin Sandberg 5, Tove Lennartsson 2, Julia Olsson 2, Nicole Jarlsten 1, Elin Mark 1.

Kärra HF 2: Tilde Sjögren 3, Filippa Rosberg 2, Suzan Harputlu 2, Moa Friis 1, Amanda Sjöstrand-Hallman 1, Julia Frykgård-Jäglid 1.

Kenth Rudh

Nästa nyhet: IFK Ystad överlistade ett starkt Redbergslid i Herr Elit

Skrivet 03 november 2013 15:28
Det var en stenhård fight mellan två väldigt duktiga lag där IFK Ystad drog det längsta strået mycket tack vara en viss Philip Henningsson som sköt hål i Redbergslids stenhårda försvar. Hård kamp, lite små fult spel emellanåt, det är vad en Skadevifinal i Elit Junior ska se ut. Redbergslid började med ett vackert anfall som avslutades med mål från linjen, sen svängde det runt och Ystad gick up... Läs mer
Volvo Salmin Intersport Skara Sommarland Arena Skövde Elins Esplanad Lindströms Bil