Kungälv vinner Final BF01

Kungälv inleder matchen bäst och tar en ledning som dom aldrig släpper ifrån sig. S-Hof kämpar och sliter men underläget från första halvlek blir för tungt att hämta upp.

Kungälv har ett stadigt tag om matchen och tillåter inte S-hof några större utsvävningar på plan, med 10 minuter spelade av första halvlek leder man med 3 bollar och vi har 0-3 på tavlan som ökar till 0-4 innan paussignalen. S-hofs spel präglas mycket av tekniska fel som ger Kungälv bollinnehavet och då blir det svårt att göra några mål.

Andra halvlek startar med en utvisning för S-hof och straff för Kungälv som Elin Egeberg sätter i mål och ger sitt lag en fem måls ledning. Tungt för S-hof att hämta in om ens möjligt. Maria Rundcrantz ger dock S-hof hoppet tillbaka när hon reducerar och gör lagets första mål i finalen, 1-5 efter tre minuter. Ny reducering för S-hof, nu genom Filippa Ljungqvist. Kungälv svarad dock direkt genom Sanna Andersson och skillnaden är fyra bollar, Ny reducering för S-hof när Lisa Wilck gör ställningen till 3-6 med tre minuter kvar. S-hof har inte gett upp Filippa Ljunqvist sätter 4-6 och det är nerv i matchen med två minuter kvar att spela. En minut kvar och S-hof gör tekniskt fel i sitt anfall och där gick nog chansen. Läktarmatchen vinner S-hof klart, men det som räknas är resultatet på plan och där står det 4-6 på resultattavlan vid full tid och Kungälv vinner finalen.

HK S-hof – Kungälv HK 4 - 6 (0-4)

Målskyttar

S-hof: Filippa Ljungqvist 2, Maria Rundkrantz 1, Lisa Wilck 1.

Kungälv: Elin Egeberg 2, Birgersson 2, Irma Karltenius 1, Sanna andersson 1.

Kenth Rudh