Kungälv vinner Final BF01

Skrivet 02 november 2014 15:26
Ändrad 02 november 2014 16:20
Kungälv inleder matchen bäst och tar en ledning som dom aldrig släpper ifrån sig. S-Hof kämpar och sliter men underläget från första halvlek blir för tungt att hämta upp.

Kungälv har ett stadigt tag om matchen och tillåter inte S-hof några större utsvävningar på plan, med 10 minuter spelade av första halvlek leder man med 3 bollar och vi har 0-3 på tavlan som ökar till 0-4 innan paussignalen. S-hofs spel präglas mycket av tekniska fel som ger Kungälv bollinnehavet och då blir det svårt att göra några mål.

Andra halvlek startar med en utvisning för S-hof och straff för Kungälv som Elin Egeberg sätter i mål och ger sitt lag en fem måls ledning. Tungt för S-hof att hämta in om ens möjligt. Maria Rundcrantz ger dock S-hof hoppet tillbaka när hon reducerar och gör lagets första mål i finalen, 1-5 efter tre minuter. Ny reducering för S-hof, nu genom Filippa Ljungqvist. Kungälv svarad dock direkt genom Sanna Andersson och skillnaden är fyra bollar, Ny reducering för S-hof när Lisa Wilck gör ställningen till 3-6 med tre minuter kvar. S-hof har inte gett upp Filippa Ljunqvist sätter 4-6 och det är nerv i matchen med två minuter kvar att spela. En minut kvar och S-hof gör tekniskt fel i sitt anfall och där gick nog chansen. Läktarmatchen vinner S-hof klart, men det som räknas är resultatet på plan och där står det 4-6 på resultattavlan vid full tid och Kungälv vinner finalen.

HK S-hof – Kungälv HK 4 - 6 (0-4)

Målskyttar

S-hof: Filippa Ljungqvist 2, Maria Rundkrantz 1, Lisa Wilck 1.

Kungälv: Elin Egeberg 2, Birgersson 2, Irma Karltenius 1, Sanna andersson 1.Kenth Rudh

Nästa nyhet: Alingsås står som segrare i Elitjunior Final

Skrivet 02 november 2014 15:06
En jämn match över 40 minuter avgörs i matchens absoluta slutskede. Lagen följs åt i målprotokollet men Alingsås får in det viktigaste målet som betyder seger i matchens sista skälvande minut. Sex minuter spelade och matchen har ännu inte fått någon karaktär, lagen känner på varandra och det är tufft försvarsspel från båda sidor. Alingsås får möjlighet att ta en två måls ledning när Oskar Öhma... Läs mer
Volvo Salmin Intersport Skara Sommarland Arena Skövde Elins Esplanad Lindströms Bil