Lokalderby i 1/8 dels finalen i A-slutspelet för B-flickor 99 i Arena A

Som vanligt när det blir slutspel och ”vinna/försvinna” så är det ”stora” känslor som kommer fram. Är det dessutom en avgörande match mot en motståndare som finns i grannskapet blir det ju extra viktigt att vinna.

Tibro och Skövde har naturligtvis mötts otaliga gånger med skiftande resultat. Men just idag verkar Skövde tjejerna vara det starkaste laget, med två minuter kvar av första halvlek har man en tre måls ledning och verkar vara det lag som har mest fart i benen och på bollen. Tibro vill naturligtvis ha kontakt så snabbt som möjligt, men det leder till avslut som kanske inte är av bästa kvalité.

Halvtidsresultatet 2-7 i Skövdes favör talar sitt tydliga språk, det vill nog till lite extra från Tibro för att gå vinnande från den här matchen.

Skövde drar ohotade ifrån i målprotokollet, resultattavlan visar 2-10 efter 4 minuter av andra halvlek. Tyvärr för Tibro så är matchen körd för deras del, Skövde kommer inte att släppa greppet utan fortsätter att ösa in mål. Slutresultatet skrivs till 5-16, en förkrossande seger för Skövde tjejerna.

Nästa match för Skövde blir kvartsfinal som spelas kl 21.00 i Arena C mot H43 Lund.

Tibro HK – Skövde HF 2 5-16 (2-7)

Kenth Rudh