Silwing/Troja vinner Final CP02

Som så många gånger tidigare idag blev det en jämn match som till slut fick avgöras i en förlängning. Silwing/Troja drog det längsta strået och satte den avgörande bollen med 10 sekunder kvar att spela. Fjellhammer hade ett stort övertag i första halvlek, men orkade inte hålla detta tiden ut, trots en stor kämpainsats.

Med några undantag så har dagens finalmatcher haft en inledande matchbild där lagen bytt mål med varandra och inget lag har tillåtits dra ifrån tidigt, så även i den här drabbningen. Efter spelade sex minuter har vi 3-3 på resultattavlan och det verkar så förbli en stund, missade chanser rads upp från båda lagen. Storspel av lagens målvakter bidrar naturligtvis till matchbilden. Fjellhammer tar ledningen med två minuter kvar av halvleken och utökar till två bollars avstånd när Goran Firozyran gör 5-3 med minuten kvar. I slutsekunden tar Henrik Jeunaker skott från 12 meter och fastställer halvtidsresultatet till 6-3 till Fjellhammers fördel.

Två snabba repliker från Silwing/Troja och vi har reducerat till 6-5 efter 1.20 i andra halvlek. Matchen lever igen! Robin Sanderhem ser med två snabba mål till att det är ledning för Silwing/Troja och det står 6-7 på tavlan efter tre minuter. Hade det inte varit för Fjellhammers målvakt Marius Trosterud Vie så hade siffrorna varit än större för Silwing/Troja. Tungt för våra Norska gäster när Silwing/Troja drar upp tempot och får sina kombinationer att sitta, sju minuter spelade och Silwing/Troja leder med tre bollar, 6-9 på tavlan. Fjellhammers chans kanske kommer nu efter 7.40 när Silwing/Troja drar på sig en utvisning. Reducering direkt till 7-9, men när Silwing/Trojas målvakt Calle Spångberg räddar ett friläge, med två minuter kvar av matchen, så är det nog god natt för Fjellhammer. Hoppet tänds när Christoffer Röed reducerar med minuten kvar, 8-9 på resultattavlan. 35 sekunder kvar och Fjellhammer i anfall, med 7 sekunder kvar trycker Thomas Linder in kvitteringen i målvaktens bortre kryss. 9-9 efter ordinarie tid och 1x5 minuters förlängning väntar.

Thomas Linder är inne i ett stim och ger med sitt fjärde mål ledningen åter till Fjellhammer. Snabb replik från Silwing/Troja och vi har kvitterat på nytt genom Robin Sanderhem. Utvisning för Silwing/Troja med knappt två minuter kvar kan bli ödestiger. Matchvinnare blir Silwing/Trojas Joakim Lindahl som sätter det avgörande målet med 10 sekunder kvar av förlängningen. Silwing/Troja står som segrare med en boll och resultatet 10-11 på tavlan.

Matchens lirare är utan tvekan de två målvakterna som jag nämnt tidigare i texten, kanske inte de längsta på plan men två jättar mellan stolparna är dom.

Fjellhammer IL – Silwing/Troja 10 - 11 (6-3)

Målskyttar

Fjellhammer: Tomas Linder 3, Henrik Jeunaker 3, Christoffer Röed 2, Goran Firozyran 1, Herman Walther 1.

Silwing/Troja: Robin Sanderhem 3, Leo Rosendahl 3, Ernst Flodell 2, Joakim Lindahl 2, Kevin Andersson 1.

Kenth Rudh