Skogås HK 1 vinner Finalen i A flick 96/97

En jämn match som Skogås tycktes kontrollera, men Önnered lyckades kvittera i slutsekunderna och matchen gick till förlängning.

Där var matchen igång i Skadevis näst sista final 2012 mellan Önnereds HK 2 och Skogås HK 1. Båda lagen föredrar ett uppställt spel och man lugnar ner matchen redan från start. Det uppställda spelet fungerar riktigt bra för båda lagen och man gör snabbt 2-2 mot varandra.

Trots att man i Skogås är ett år yngre än Önnered spelar man riktigt bra framåt och genom nr 10, Emma Sandström, gör man 3-2.

I första halvlek kan man säga att Önnered har lite stolpe ut med avsluten. Men man repar sig framåt och kan jämna ut siffrorna till 5-6 vilket också blir halvtidsresultatet.

Andra halvlek börjar som första med ett bra uppställt spel från båda lagen.

Men inget av lagen får till det riktigt framåt och det dröjer 3 minuter in i andra halvlek innan Skogås kan göra första målet. Men Önnered reducerar och kvitterar snabbt till 7-7.

Efter detta så börjar Skogås visa vilket bra lag man är och då det inte funkar för Önnered att ta sig igenom Skogås starka försvar så kan Skogås bekvämt gå upp i en 3 målsledning.

Men efter en MYCKET stark avslutning kan Önnered kvittera med 2 sekunder kvar och på så vis få matchen att gå till förlängning.

Förlängningen fick båda lagen att verkligen vakna till och här drar man upp ett bra tempo. Förlängningen är riktigt jämn och båda lagen gör mål på mål. Men till slut så är det Skogås HK som drar det längsta strået och man kan till slut vinna med knappa 14-13 där nr 10, Emma Sandström, gör det avgörande målet.

Matchens lirare Skogås HK 1 – Emma Sandström.

Matchens lirare Önnereds HK 2- Olivia Mellegård.

Önnereds HK 2 – Skogås HK 1 13 - 14 (5-6)

Målskyttar
Önnereds HK 2: Evelina Källhage 3, Olivia Mellegård 3, Sofia Hvenfelt 3, Caroline Hansson 2, Madelene Albihn 1

S kogås HK 1: Emma Sandström 6, Ellen Mårdsjö 4, Matilda Ericson 3, Josefin Idegran 1

Johannes Wiberg