Skövde HF vinner finalen i B-flickor 99

Skrivet 03 november 2013 14:09
Ändrad 03 november 2013 14:13
Skövde HF spelar utan pardon och var ett par nummer större, Sorunda kom helt på efterkälken inledningsvis i matchen. Matchen stod och vägde en bit in i andra, som Sorunda vinner med 5-3, men Skövde släppte aldrig taget. En fullt rättvis finalvinst för Skövde HF.

Matchen inleds med några trevande anfall från båda lagen innan Skövde tar ledningen genom Filippa Hedberg som lurar sin försvarare på högerkanten. Maja Söderberg följer upp med en bollstöld i samband med Sorundas avkast. Sorundas Mathilda Sundin gör ställningen 1-2, klockan har nu passerat 3 minuter. En intensiv och oerhört fartfylld start på matchen.

Sorunda har stora svårigheter med Skövdes försvar och fastnar gång på gång i sina anfallsförsök. Skövde trummar på och när Maja Söderberg gör sitt tredje mål efter 8 minuter så står det 2-7 på resultattavlan. Sorundas Isabelle Andersson fastställer halvtidsresultatet till 3-9.

Sorundas Mathilda Sundin inleder målskyttet i andra halvlek, kanske är det en signal till fortsatt upphämtning, ställningen 4-9 efter 2 minuter. Zandra Jarvin fortsätter och sätter Sorundas tredje mål på raken fram till 5-9. Med hjälp av lite målvaktsräddningar från sin målvakt Jossan Hultberg Dahlgren ser det ut som om Sorunda ska kunna krypa ännu närmare.

Matchbilden är helt förändrad från första halvlek då Skövde dominerade fullständigt. Skövdes Pauline Andersson inser faran och ser till att göra sitt lags tionde mål, med 5 minuter kvar att spela leder Skövde med 5 bollar och det står 5-10 på resultattavlan.

Zandra Jarvin sätter en straff och krymper Skövdes ledning, 6-10 3,45 kvar att spela. Tyvärr drabbas Sorunda av en jobbs post då man får 2 måls skytten Mathilda Sundin skadad, ser ut som en ”lårkaka” då hon lindas kraftigt kring höger lår.

Skövdes Marja Söderberg punkterar definitivt matchen med sitt femte mål fram till 7-12, detta då det återstår 1 minut av matchen.

Zandra Jarvin fastställer slutresultatet till 8-12 på straff i slutminuten


Matchens lirare i Sorunda IF: Zandra Jarvin och Skövde HF: Maja Söderberg

Sorunda IF – Skövde HF 8-12 (3-9)

Målskyttar
Sorunda IF: Zandra Jarvin 3, Tilda Liden 2, Mathilda Sundin 2, Isabelle Andersson 1.

Skövde HF: Maja Söderberg 5, Filippa Hedberg 2, Pauline Andersson 2, Lydia Åkergren 2, Vilma Bergström 1.

Kenth RudhNästa nyhet: De blå tåget Silwing/Troja avslutar starkast

Skrivet 03 november 2013 13:13
En match mellan två bra ungdomsföreningar i Lugi HF och HK Silwing/Troja slutade med seger för det senare. Silwing visade ett stort skytte och ett starkt försvar som hjälpte en duktig målvakt. Lugi försökte att komma ifatt och de var nära men inte riktigt där. En trevlig match i BP-99 klassen som alltså slutade med en titel till HK Silwing/Troja. Matchen startar givetvis med ett avkast och det... Läs mer
Volvo Salmin Intersport Skara Sommarland Arena Skövde Elins Esplanad Lindströms Bil