Tempo som uppnår orkanvindar och Allingsås kommer ut på topp

Det här var finalspelets allra mest tempofyllda match och Allingsås var laget som sprang på allt, Kärra hängde med bra och hade ledningen i slutet men AHK lyckades kvittera och fick fram en förlängning. I Förlängningen visade Allingsås stort mod och stryka när de lyckades vinna med två mål.

Kärra HF kastar igång söndagens sista match och hela turneringens sista, och de inleder med att göra mål direkt och Allingsås svarar med att göra 1-1 direkt efter. Båda lagen visar självförtroende och startar matchen i ett rasande högt tempo med 4 mål inom 2 minuter, 2-2. Allingsås är ändå laget som springer mest, de trycker på avkast och så fort de får tag i bollen. Anfallsspelet visar klass på bekostnad av försvarsspelet som påverkar målvaktsspelet. Killarna på planen vill anfalla och gör så framgångsrikt. Efter åtta minuter börjar dock tempot sjuka och försvaren börjar stå upp bättre vilket gör att målvakterna får lite räddningar och matchen visar sig bli väldigt jämn. Lagen följs åt och inget lag har mer än ett måls ledning och när klockan slår halvtid så står tavlan på åtta lika.

Andra börjar på samma sätt som första med att Allingsås tar snabba avslut och tempot går i 120. Det märks snart att lagen börjar bli trötta för tempot sjunker inte så mycket men kvalitén i anfallen går ner lite. Matchen är fortsatt väldigt jämn och inget av lagen vill förlora. När klockan slår 11.20 så gör Kärra 14-13 och Allingsås går för ett sista anfall, Kärra får en utvisning med 18 sekunder kvar vilket leder till att Allingsås lyckas kvittera precis på sekunden och matchen går till förlängning.

I förlängningen märks det snart att det är en viss Olle Ek i Allingsås som vill vinna mest av alla på planen. Kärra får chansen att gå upp i ledning men missar och AHK tar chansen att ta ledningen och när Olle Ek sedan snor bollen och gör 17-15 så är det avgjort. Allingsås vinner matchen välförtjänt tillslut, en mycket spännande match och ett värdigt slut på Skadevi cup 2013.

Kärra HF 2 – Allingsås HK 1 15-17 (8-8)

Målskyttar:

Kärra: Oliver Jacobson 5, Daniel Strandberg 4, Kevin Johansson 2, Oscar Jansson 2, Oscar Andersson-Vahlman 1, Markus Thorbjörn 1

AHK: Olle Ek 8, Eric Andreasson 3, Kasper Wallouch-Lindholm 3, Linus Eriksson 2, Herman Holmberg 1

Matchenslirare

Kärra: David Strandberg

AHK: Olle Ek

Jens Carlson