A flick Grp 1 Gustavsbergs IF HK Skövde HF 1 9 23

Jag ber om ursäkt för referatet som presenterades under gårdagen, en sammanblandning av tröjfärger och dålig kontroll medförde att referatet blev helt felaktigt. Här kommer den rätta skrivningen / Kenth Rudh

Båda lagen har spelat var sin match, Skövde står på en seger mot IFK Karlsborg, medan Gustavsberg förlorade mot Kungälv. Seger för Skövde och platsen i A-slutspelet är säkrad.

Gustavsberg tar ledningen direkt, klockan hinner bara gå 20 sekunder innan det rasslar till bakom Skövdes målvakt. Även Gustavsbergs målvakt får vittja nätet innan första minuten har passerat, 1-1 på tavlan. Gustavsbergs mittnia sätter ett imponerande skott i målvaktens vänstra kryss och Skövde svarar direkt med mål från linjen, 2-2 på tavlan och klockan har inte passerat 2 minuter. Hoppas att de lugnar ner sig så jag hinner med i mitt skrivande. Gustavsberg i ledningen med 3-2 när vi nu har spelat i 6 minuter. Målvaktsräddning bäddar för Skövde kontring som resulterar i mål, 3-3 efter 6.30. Genombrott av Gustavsbergs mittnia ger utdelning, ledning 4-3 som snabbt kvitteras av Skövde, 4-4 med 7.40 spelade. Nytt Gustavsbergsmål som är en repris av det senaste ger ny ledning, 5-4 efter 8.15. Byte av mål i princip varje anfall just nu, ny kvittering efter 9 minuter som följs av missat Gustavsbergsanfall som Skövde utnyttjar direkt. Repris i anfallet efter och plötsligt har vi 5-7 på tavlan i Skövdes favör, tid 10.30. Mittnio positionen producerar hos Gustavsberg, reducerat till 6-7 men Skövde svarar som vanligt direkt. Två snabba mål och det står nu 6-9 på tavlan efter 13 minuter. Gustavsberg hänger inte med när Skövde drar upp tempot i sina anfall, nytt mål och ledningen är nu tre bollar som växer till fyra på kontring. 6-10 på resultattavlan med 30 sekunder kvar av halvleken. Skövde får även sista ordet i halvleken och fastställer halvtidsresultatet till 6-11. Halvlekens sista fem minuter domineras totalt av Skövde, ska Gustavsberg vara med i matchen så vill det till att få stopp på motståndarnas snabba anfallsspel och sätta lägen som kommer i det egna anfallsspelet.

Tyvärr för Gustavsberg inleds andra akten som den första slutade, mål för Skövde som redan innan två minuter har spelats har gjort ytterligare tre mål, 6-14 är tunga siffror att hämta upp för Gustavsberg. Inspel på linjen ger reducering, 7-14 efter 3.30. Skövdetjejerna verkar ha dragit ner på tempot något, men tycks ändå göra mål lite som de tycker. Gustavsberg har inget att sätta emot utan får hela tiden se sig överspelade av ett klart bättre lag.

Åtta minuter har spelats av andra halvlek och resultattavlan talar sitt tydliga språk, det står 7-21 i Skövdes favör. Gustavsberg fastställer slutresultatet till 9-23 med matchens sista skott.

I och med segern blir det gruppfinal mot Kungälv i Arena B kl 14.15 imorgon lördag,

A-slutspelsplatsen är redan säkrad.

Kenth Rudh