IFK Skövde slog Aranäs i A-pojk


S
kövd e vinner till slut ganska enkelt i en på förhand förväntat tuff tillställ ning. Aranäs stod upp mycket bra i första halvlek, men Skövde tog över i andra och vann rättvist.

Inledningen visar att det är en typisk A-pojk match mellan två vältränade och organiserade lag. Täta kamper med tuffa tag avlöses av eleganta lösningar och ett målvaktsspel som håller hög klass. Aranäs är hela tiden farliga i sina anfall, men Skövdespelarna har ett disciplinerat försvarsarbete som än så länge står emot bättre än Aranäs dito. Inget avgjort på förhand utan det blir en kamp även de sista 20 minuterna.

Andra halvan går helt i Skövdes tecken och Aranäs tillåts inte att komma i närheten i målprotokollet. Skövdes tuffa försvarsarbete betalar sig bra och ger många spelvändningar som utnyttjas på bästa sätt. En bra handbollsmatch med snabbt och underhållande spel, den stora publiken i gamla anrika Idrottshallen verkade trivas med det de såg.

2 minuter spelade och vi har 1-1 på tavlan. Derbykaraktär på matchen utan tvekan, tuffa närkamper och redan fyra gula kort efter tre minuter.
Skottstyrka från Skövdes nio meter och vi har 1-3 på tavlan.
Målvaktskast från Aranäs som avslutas med en elegant Japan, inte illa efter ett 30 meters kast.
Finesserna löser av varandra och ett elegant underarmsskott betyder 2-4 efter sex minuter.
Många goda prestationer från båda lagen, men ett litet övertag för Skövde även om Aranäs håller spelet väl uppe.
12 minuter spelade och vi har jämt läge i matchen, 6-6 på tavlan.
Matchen svänger nu fram och tillbaka och lagen byts om i ledning, efter 18 minuter är det Skövde som återtar ledningen efter lite oordning i Aranäs försvarsarbete, 9-10 på tavlan.
Halvleken avslutas med två Aranäs spelare utvisade och ledning för Skövde med tre bollar.

Tyvärr för Aranäs drar man på sig ytterligare en utvisning i inledningen av andra med straff som följd, 9-13 är då ett faktum. Ytterligare problem för Aranäs, direkt rött kort efter 23 minuter med straff och mål som följd.
26 minuter spelade och Skövde verkar göra ett litet miniryck, Aranäs kör fast i anfallsspelet och Skövde kontrar in 11-16.
Även Skövde åker på ett direkt rött kort i en kontringssituation, många frågande blickar och uttryck efter detta, men domarnas bedömning är det som gäller. Tid 29 minuter.
Skövde räds dock inte undertalet utan fortsätter att producera mål, 14-20 på resultat tavlan, med 31 minuter spelade.
Tre minuter kvar av matchen och Skövde har en komfortabel ledning med sju bollar och matchen är naturligtvis avgjord, på tavlan står det 17-24.
Slutresultatet blir 19-26 i Skövdes favör.

Text: Kenth Rudh