Alingsås står som segrare i Elitjunior Final

Skrivet 02 november 2014 15:06
Ändrad 02 november 2014 15:21
En jämn match över 40 minuter avgörs i matchens absoluta slutskede. Lagen följs åt i målprotokollet men Alingsås får in det viktigaste målet som betyder seger i matchens sista skälvande minut.

Sex minuter spelade och matchen har ännu inte fått någon karaktär, lagen känner på varandra och det är tufft försvarsspel från båda sidor. Alingsås får möjlighet att ta en två måls ledning när Oskar Öhman stegar fram mot sju meters linjen. Bollen i mål och vi har 2-4 på resultattavlan efter 8 minuter. Trots undertal på plan pga utvisning håller Alingsås ställningen, mycket beroende på Erik Petterssons storspel mellan stolparna. Århus tar Timeout och kommer tillbaka in i matchen och vi har lika 6-6 med 17 minuter spelade. Alingsås känner hotet från Århus och tar sin Timeout med 2 minuter kvar av halvleken. Århus Emil Nielsen fastställer halvtidsresultatet till 7-6 i Århus favör.

Andra halvlek fortsätter i samma stil om än med Århus i ett svagt målöverläge, Ny Alingsåsutvisning som Århus inte kan utnyttja, tvärtom så vinner Alingsås utvisningsperioden och utjämnar till 8-8 med sex minuter spelade. Alingsås går upp i ledningen genom ett mäktigt skott av Oliver Löfwenius som har en mäktig bössa i högerarmen. Århus svarar direkt och vi har åter utjämnat. Århus spelar med en sjunde utespelare som utnyttjas av Alingsås duktige målvakt Erik Pettersson, räddat avslut och skott över hela plan och han är med i målprotokollet, 11-11 med 8 minuter kvar av matchen. Fem minuter kvar och dom beryktade tecknen i skyn lyser med sin frånvara, vilket lag som kommer att avgå med segern i den här matchen kommer enbart att avgöras genom tillfälligheter. En minut kvar och Alingsås i anfall. Rasmus Torbjörnsson tar ett avslut i sin högervinkel och ger Alingsås ledningen med en boll, 11-12 på tavlan och Århus tar Timeout men 15 sekunder kvar av matchen. Århus försöker och har matchens sista avslut som Erik Pettersson avstyr utan problem. Alingsås vinner Elitjuniorturneringen efter seger med en boll i finalen.

Matchens lirare står i Alingsås mål och heter Erik Pettersson.

Århus Handbold – Alingsås HK 11 - 12 (7-6)

Målskyttar

Århus: Nikolaj Losö 4, Nichlas Hald 2, Emil Nielsen 1, Mathias Möller 1, Jacob Pedersen 1, Mekke Höghfeldt 1 Lasse Olsen 1.

Alingsås: Oliver Löwenius 4, Filip Johansson 2, Erik Pettersson 1, Oscar Öhman 1, Simon Dyberg 1, Rasmus Thorbjörnsson 1, Olle Ek 1, Oskar Hedvall1.
Kenth Rudh


Nästa nyhet: Eslöv vinner Final BF00

Skrivet 02 november 2014 14:02
Eslöv vinner en mycket välförtjänt seger i Finalen mot Runar. Norskorna kom aldrig åt Eslövs spel utan fick hela tiden se sig omsprungna av de gultröjade tjejerna fån Skåne. Eslöv har tagit en ganska bekväm och välförtjänt ledning, med sex minuter spelade står det 4-1 på tavlan och Runar kör fast i det Skånska försvarsspelet. De gånger som Runar kommer igenom står Maja Thomasson i vägen för de... Läs mer
Volvo Salmin Intersport Skara Sommarland Arena Skövde Elins Esplanad Lindströms Bil