IFK:s ordförande överväldigad över allt engagemang

-Jag är stolt och glad när ännu ett Skadevi cup är avslutat och vi kan se tillbaka på ett fantastiskt evenemang. I år spelas 770 matcher i cupen och vi vet att massor av barn, ungdomar och vuxna har haft en härlig helg hos oss här i Skövde.

Orden kommer från IFK Skövdes ordförande, Stempa Helgesson, som känner att han har många att tacka för det lyckade evenemanget.

-Främst är vi förstås glada över att det är så många handbollsklubbar som vill komma till oss och till vår cup. Jag är också överväldigad över allt engagemang och allt frivilligarbete som över 400 funktionärer har lagt ner under tävlingsdagarna, säger Stempa.

IFK Skövdes ambition är ju att förnya och förbättra år från år och även denna gång har en del uppskattade justeringar gjort i spelupplägg och matchande.

-Nu gäller det för oss att summera årets cup och ta till oss av reaktioner som kan leda till att vi blir ännu bättre nästa år. Vi lever i ett samhälle i ständig förändring och vill ligga i framkant när det gäller cuparrangemang.

Nu återstår efterarbete, summering och reflektioner kring vad som kan göras ytterligare för att Skadevi cup fortsätta att attrahera handbolls-Sverige.

-Vi vet att vi står och faller med alla de fantastiska människor som arbetar på olika poster under cupen. Tillsammans är det de som gör Skadevi och min stora förhoppning är ju att inte bara spelare, ledare och föräldrar kommer tillbaka nästa år, utan också våra oumbärliga medarbetare, konstaterar Stempa.

Som ett extra litet glädjeämne framhåller han också att de båda Skövdeklubbarna, Skövde HF och IFK Skövde kunde hävda sig så bra i årets Skadevi cup. I såväl A-flickor som A-pojkar blev det övertygande finalsegrar något som bådar gott för framtiden hos de båda lagen.

Annika Andersson