Tjejer på väg mot Sverigecupen

Linnea Kriström från Västerås och Stephanie Larsson från Örebro är två unga lovande domare som har gjort stora framsteg på kort tid. Domarparet som bara har dömt i knappt ett år med varandra. Nu har det blivit uttagna till att döma Sverigecupen den 11-13 november i Nyköping.

På frågan om varför de båda började döma så berättar Stephanie att hon började döma på grund av en skada som försvårade hennes handbollsspelande, då blev det enklare att välja domarvägen.

Paret har nu blivit uttagna till att döma Svericupen, där landets olika distriktslag gör upp under tre dagar i Nyköping.

- Det känns verkligen kul att ha blivit uttagna till detta, kommenterar Stephanie.

För domarna sker observationer under varje match i Skadevi Cup. Efter matcherna är det genomgång och feedback ges. Domarna blir även uppföljda längre fram på säsongen för att se hur utvecklingen har gått.

- Feedbacken är väldigt bra för vår gemensamma utveckling, säger båda två.

Många av elitdomarna idag har tagit vägen via Sverigecupen som Linnea och Stephanie snart ska påbörja.

Skadevi Cup blir en bra förberedelse inför vad som komma skall. Domarparet får döma många A-ungdomsmatcher (spelare födda 2000 och 2001). Detta blir perfekt då Sverigecupen spelas för flickor och pojkar födda 2001. För varje match som går blir det nya paret allt säkrare med varandra.

När det börjar pratas om hur långt dem vill gå så är Stephanie snabb med att säga att hon vill gå så långt som möjligt. Linnea, lite med ett skratt, instämmer:

- Ja, hon är ju min partner nu så då får jag ha samma mål.

Text: Adam Lind

Foto: Jacob Gyllenberg/Isak Svensson

Redigering: Carl Wallskog