HK Aranäs lag 2 tog guld i P03

Skrivet 06 november 2016 17:39
Ändrad 08 november 2016 15:21
RP hänger med en halvlek då man gör ordentlig match av tillställningen, men orken tröt i andra då Aranäs tog över matchen helt. Det som drog ögonen till sig lite extra i matchen var målvaktsspelet från båda lagen, där Aranäs Samuel Zachrisson drog det längsta strået.

En jämn inledning på matchen, kanske ett litet övertag för RP, men det kan vara färgat av deras en måls ledning som grundlades genom ett par avancerade räddningar från deras målvakt Marcus Gustavsson. Vi har 3-4 på tavlan i RP:s favör efter 7 minuter. Aranäs tuffar till sig i försvaret och vi har lika 4-4 efter 10 minuter. Albin Fingal i RP ställer till det för Aranäs, han har en redig bössa när han går upp på nio meter tre mål hittills från honom. 5-5 på tavlan och Aranäs är lite vassare just nu, men Marcus Gustavsson fortsätter sitt storspel i målet. Halvtid 5-5 och som den gamla klyschan säger: matchen står och väger. Aranäs tar ledningen med 6-5 i andra halvleks inledning, kanske kommer det ett ryck nu. Bollarna rinner nu in i strid ström i båda målen, det verkar som om alla fördämningar har släppt. När Robin Wall i Aranäs gör sitt första mål i matchen står det 9-7 på resultattavlan i Aranäs favör, tid 18 minuter. En RP utvisning i matchens slutskede kan bli ödestiger. 2.30 kvar att spela när Robin Wall troligtvis avgör matchen till fördel för sitt Aranäs, 11-8 med knappt två minuter kvar bör vara matchavgörande. Albin Svensson fastställer slutresultatet 12-8 med sekunder kvar av matchen.

Matchens lirare: Samuel Zachrisson Aranäs och Albin Fingal RP
Priserna från Svenska Cuptouren

Skara Sommarland pris: Filip Bäckman Aranäs

HK Aranäs 2 – RP IF Linköping 3 12 - 8 (5-5)

Målskyttar
Aranäs: Albin Svensson 3, Filip Bäckman 3, Razmus Nyman 2, Robin Wall 2, Hugo
Furberg 1, Tobias Ljungmark 1.

RP: Albin Fingal 5, Carl-Johan Gaimer 1, Simon Gustavsson 1, Max Frölich 1.Kenth Rudh

Nästa nyhet: Dalhems IF segrade i flickor 04

Skrivet 06 november 2016 15:13
Dalhem tar hem segern i finalen mot Kärra. Trots en storspelande Belma Dzinic i Kärra målet lyckades inte hennes utespelare förvalta detta övertag. Dalhemstjejerna hade en större säkerhet i sitt spel och kunde till slut bärga segern ganska bekvämt. Dalhem tar kommandot direkt i matchen och går upp i en 4-1 ledning efter sex minuter Kärra har det tungt med många tekniska fel och när man får til... Läs mer
Volvo Salmin Intersport Skara Sommarland Arena Skövde Elins Esplanad Lindströms Bil