Aranäs tar guld i P05

Skrivet 06 november 2016 12:01
Ändrad 08 november 2016 10:30
Första finalmatchen blev en målrik tillställning med Aranäs i förarsätet från minut ett. H43 kämpade och slet, men kom aldrig ikapp i målprotokollet.

Aranäs inleder matchen med två snabba mål signerade August Svensson, men H43 svarar snabbt bla genom högerkantens Filip Akdemir och vi har 4 – 4 efter 5 minuter. August Svensson fortsätter att anföra sitt Aranäs som går till pausvila i ledning 9-7. Andra halvlek i denna målrika match fortsätter på den inslagna vägen, Aranäs före i målprotokollet med H43 hänger envit kvar i matchen. H43:s utgrupperade försvarsspel ger luckor för inspel som straffar sig. Med sex minuter kvar av matchen ser det ut som om Aranäs ska stå som segrare när slutsignalen går, ledning med fyra bollar blir nog tufft för H43. Tre minuter kvar åker Aranäs August Svensson i golvet med straff som följd. August blir liggande och behandlas av ledare, men han reste sig och tog själv straffen. Hans sjätte mål betyder 15-11 till Aranäs och matchen är avgjord.

Matchens lirare: Felix Montebovi H43 och August Svensson Aranäs
Priserna från Svenska Cuptouren

Skara sommarlands pris till Matchens lirare går till Arvid Larsson Aranäs

H43 Lund 2 – HK Aranäs 2 11 - 15 (7-9)

Målskyttar
H43: Felix Montebovi 4, Filip Akdemir 4, Oliver Tuvesson 1, Truls Norrbohm 1, Nikda

Aranäs: August Svensson 6, Leon Svensson 4, Olle Brindeby 3, Anton Hellström 1, Arvid Larsson 1.


Kenth Rudh

Nästa nyhet: Iakttagelser från läktaren

Skrivet 06 november 2016 10:22
Historien upprepar sig och det är 40:e gången som turneringen genomförs i IFK Skövde Handbolls regi. Jag var själv med och grundade turneringen 1977 och vi hade som mål att genomföra en turnering där spelglädjen och allas delaktighet skulle vara i högsätet. Det värmer i själen när jag tittar på Adam Linds intervju med Aranäs ledare efter deras fördröjda resa på fredagsmorgonen. En tankbil körd... Läs mer
Volvo Salmin Intersport Skara Sommarland Arena Skövde Elins Esplanad Lindströms Bil