B flickor 00 grp 1 VäseråsIrsta HF 2 - HK Sävehof 8 - 13

VästeråsIrsta möter tufft motstånd i första gruppspelsmatchen när Sävehof står på andra sidan plan. Sävehof har redan spelat en match och vunnit med uddamålet mot Skövde HF 1, ytterligare en seger för Sävehof och de har ena benet i A-slutspelet. Västeråstjejerna kämpar och sliter men Sävehof vill på intet sätt ge upp några poäng utan sätter upp ett ruskigt tempo så fort matchen startar och skaffar sig omgående ett övertag i målprotokollet. VästeråsIrsta kommer tillbaka något i början av andra halvlek, men Sävehof leder med 7 bollar efter 5 minuter då det står 4-11 på resultattavlan.

Sävehof har duktiga spelare på alla platser, inte minst deras kantspelare imponerar men det finns ju goda traditioner på de positionerna i den föreningen. VästeråsIrsta har några spelare som sticker ut från mängden, inte minst gäller detta deras mittnia nr 24 som visar god spelförståelse och är vass i genombrottsförsöken.

Sävehof behåller greppet om match trots att VästeråsIrsta kämpar och kommer närmare i målprotokollet, segermarginalen blir till slut fem bollar och Sävehof segern var aldrig hotad.

Kenth Rudh