Betraktelser från läktaren

Sitter på läktaren i Arena Skövde och ser både hall A o B,lite svårt naturligtvis att följa båda matcherna samtidigt men vad gör det. I hall A möts HK S-hof och HEI Aarhus 1, klassen är B pojk 98. Aarhus har ett bestämt grepp om matchen och springer ifrån S-hof med stora siffror. I B hallen möts Torslanda HK och HK Silwing/Troja i C flick 01, även här är målskillnaden stor och det är till Torslandas fördel.

Trots det stora övertaget så ser man inga ledsna miner på plan, alla ser ut att ta det hela på rätt sätt och för varje mål klappas målgörarna om av lagkompisarna oavsett vilket lag som ”målar”.

Matcherna tar slut och det ställs upp för att tacka varandra för matchen och man kan tro att förlorarna ska stå där med ”gamnacke” och skämmas över förlusten. Men icke, det hela verkar snabbt vara glömt och nästa match hägrar, eller så är det vanliga cupäventyr som väntar.

Kändes bra att kunna konstatera lugnet på avbytarbänkarna under matcherna. Visst var det inlevelse och pushning från ledarnas sida, men aldrig några hårda ord vare sig mot spelare eller funktionärer. Skäll och hårda ord har skrämt bort många unga spelare från handbollen och det hoppas jag slippa se i Skadevi Cup.

Kenth Rudh