B Flick 00 A-slutspel 1/8 final Önnereds HK 1 Skara HF 11-3

Två st grupptvåor som möts i 1/8 dels final i A-slutspelet. Önnered kommer med två segrar och Skara har en seger och en oavgjord. Som vanligt när det kommer till slutspel så har historien inget annat värde än som kvalificering. Matcher som måste vinnas för att få fortsätta spela har alltid en helt annan karaktär än ”serielunken”, vi får se vilket lag som bemästrar nerverna bäst.

Skara startar kraftfullt och sätter 0-1 redan efter 25 sekunder. Kvitterat efter 2.45 efter avslut från Önnereds höger nia. Skara svarar direkt när vänsterkanten kliver runt sin försvare och sätter bollen i bortre burgaveln. Nu byts det mål i varje anfall, Önnered kvitterar och vi har 2-2 på tavlan efter 4 minuter. Ledning för Önnered med klockan på 6 minuter. Kvalitén på spelet lämnar mycket övrigt att önska just nu, tappade bollar och missade avslut hör mer till regel än undantag för närvarande.

Önnered utökar sin ledning och vi har 4-2 på tavlan med 9 minuter spelade av första halvlek. Önnered mal på fortsätter att producera och leder nu med 3 bollar. Avståndet står sig till paus och vi har ställningen 5-2 i halvtid.

Andra delen startar direkt med att Önnered gör mål, uppförsbacken för Skara blir brantare hela tiden och det behövs nog några snabba mål för att komma in i matchen innan det är försent. Önnered fortsätter att göra mål och vi har ointagliga 8-2 på resultattavlan med 8 minuter kvar av matchen. Spelet är ganska avslaget med 4 minuter kvar, Önnered leder med 10-3 och matchen är naturligtvis avgjord sedan länge. Skara tjejerna har kämpat väl men får se sig besegrade av en bättre motståndare. Slutsignalen ljuder och Önnered står som segrare med 11-3 och går nu vidare till 1/4 final.

Kenth Rudh