Dalhems IF segrade i flickor 04

Skrivet 06 november 2016 15:13
Ändrad 08 november 2016 15:19
Dalhem tar hem segern i finalen mot Kärra. Trots en storspelande Belma Dzinic i Kärra målet lyckades inte hennes utespelare förvalta detta övertag. Dalhemstjejerna hade en större säkerhet i sitt spel och kunde till slut bärga segern ganska bekvämt.

Dalhem tar kommandot direkt i matchen och går upp i en 4-1 ledning efter sex minuter Kärra har det tungt med många tekniska fel och när man får till sitt anfallsspel så kör man oftast fast i Dalhems rörliga försvar. När dessutom Maja Hyll i målet gör frilägesräddningar blir det ännu svårare. Ett hopp tänds dock hos Kärratjejerna när Julia Larsson avslutar första halvlek med att fastställa pausresultatet 6-4. Får man ordning på sina tekniska fel i Kärra så kommer det att bli match av detta i andra, intentionerna finns, men det verkar som om finalfrossan har satt sig i händerna. I början av andra halvlek spikar Belma Dzinic igen målet och Kärra kan krypa närmare i målprotokollet. När Tindra Hofsten gör sitt första mål står det 7-6 till Dalhem med knappt 10 minuter kvar att spela. Missarnas afton för båda lagen just nu, eller kanske målvakternas förtjänst. Även Elin Svensson i Dalhem visar vart skåpet ska stå. Tre minuter kvar av matchen och Helena Jovanovic punkterar matchen med sitt 10-7 mål samtidigt som Kärra drar på sig en utvisning. Matchens sista mål görs av Livia Surla då hon fastställer slutresultatet 11-7 till Dalhem.

Skara Sommarland pris: Livia Surla

Dalhems IF – Kärra HF 1 11 - 7 (6-4)

Målskyttar
Dalhem: Livia Surla 4, Filippa Munch Björkqvist 3, Helena Jovanovic 2, Nikolina Dokic 1, Andrea Suciu 1.

Kärra: Julia Larsson 3, Tindra Hofsten 3, Ella Tuomi Cusicanqui 1.Kenth Rudh

Nästa nyhet: H43 Lund vinner guld i flickor 03

Skrivet 06 november 2016 15:07
I en till början jämn match med tufft försvarsspel från båda lagen, visade H43:s Sandra Jönsson vartåt det lutade. Hemmalaget fyra första mål kom från henne och när sedanhennes lagkamrater fyllde på så var matchen i princip redan klar. Andra halvlek blev en transportsträcka då Skuru inte räckte till för att hota skåne tjejerna. En tät match inledningsvis med tufft försvarsspel från båda lagen,... Läs mer
Volvo Salmin Intersport Skara Sommarland Arena Skövde Elins Esplanad Lindströms Bil