Elitjuniorturneringen är igång

Årets Elitjuniorturneringen inleddes med match mellan IFK Skövde HK och Redbergslids IK.

Båda lagen var riktigt laddade inför matchen och det syntes då det sattes upp ett riktigt högt tempo från början. IFKs Joel Järlfors var den som öppnade målskyttet i årets upplaga av Elitjuniorturneringen i Skadevi Handbollscup.

Båda lagen spelar ett bra spel och det märks att man vill framåt och man följer varandra i målprotokollet. Joel Järlfors och Alfred Ehn var tongivande i IFK och tack vare dessa kan man hålla undan från RIK trots att deras nr 5, Tobias Johnsson gör mål på mål.I slutet av första halvlek så är det trots allt IFK som för spelet och tack vare Calle Strid i mål kan man gå till halvlek med 11-9.

Andra halvlek fortsätter med ett bra tempo och här försöker båda lagen även få igång kontringsspelet för att få några enkla mål. Men det är det uppställda spelet som ger bäst resultat och där gör RIK det väldigt bra genom deras linje nr 2, Robin Svensson, som gör några enkla mål framåt.

Trots bra spel från RIK så är det IFK som har matchen och man kan efter 8 minuter in i andra halvlek göra 17-13. När RIK fortsätter slarva framåt så passar IFKs nr 18, Alfred Ehn, på att göra två snabba mål.

Efter ett stort övertag på RIK så är det IFKs tur att börja slarva framåt samtidigt som RIKs målvakt börjar storspela. Framåt i RIK är det fortsatt nr 5, Tobias Johnsson, som gör målen och när man fått igång målskyttet knappar man in på IFK och det står 19-17 när det återstår 3,5 minut av matchen.

När RIK sedan börjar punktmarkera IFKs Joel Järlfors och Alfred Ehn så är det istället nr 19, Alexander Björklund, som visar att han vill vara med och spela.

RIK avslutar riktigt starkt men IFK kan med nöd och näppe hålla undan och matchen slutar20-19 till IFK Skövde.

IFK Skövde HK - Redbergslid IK 20-19 (11-9)

Målskyttar:
IFK Skövde HK:
Joel Järlfors 5, Alexander Björklund 5, Alfred Ehn 4, Carl Ullman 3, Carl Danielsson 3.

Redbergslids IK: Tobias Johnsson 8, Markus Norberg 3, Robin Svensson 2, Emil Karlsson 2, Emil Svendsen 2, Max Byström 1, Emil Sernhede 1.

Johannes Wiberg