Eslöv vinner Final BF00

Skrivet 02 november 2014 14:02
Ändrad 02 november 2014 15:20
Eslöv vinner en mycket välförtjänt seger i Finalen mot Runar. Norskorna kom aldrig åt Eslövs spel utan fick hela tiden se sig omsprungna av de gultröjade tjejerna fån Skåne.

Eslöv har tagit en ganska bekväm och välförtjänt ledning, med sex minuter spelade står det 4-1 på tavlan och Runar kör fast i det Skånska försvarsspelet. De gånger som Runar kommer igenom står Maja Thomasson i vägen för det mesta. Runar reducerar genom Björk Eriksen och vi har 6-2 på resultattavlan med 2 minuter kvar av första halvlek. Runar närmar sig något på slutet och Björk Eriksen fastställer halvtidsresultatet till 7-4.

Svårt för Runar när Eslöv börjar producera mål direkt i uppstarten av andra, Laura Macolli ser till att ledningen är fem bollar efter två minuter, 9-4 på tavlan. Eslöv kommer inte att släppa taget om den här matchen då Runar inte har några effektiva motmedel att sätta in. När Kajsa Dahlberg kontrar in sitt fjärde mål i matchen och gör ställningen till 10-4 med 5 minuter kvar att spela så stängde hon matchen effektivt. Matchens sista minuter blir en ren defilering för Eslöv och slutresultatet blir 13-6.

I Runar förtjänar fyra måls skytten Björk Eriksen ett omnämnande och i Eslöv visar målvakten Maja Thomasson att ett bra försvar behöver en duktig sista utpost för att lyckas.

Eslövs IK – IL Runar 13-6 (7-4)
Målskyttar

Eslöv: Kajsa Dahlberg 4, Mikaela Belokozovska 2, IrmaMolin 2, Maja Svensson 2, Clara Gustafsson 1, Laura Mucolli 1, Hanna Nilsson Olin 1.

Runar: Björk Eriksen 4, Ruth Alice Fjaere 1, Janne Hagtvedt 1.
Kenth Rudh
Nästa nyhet: IFK Skövde HK vinner Final BP00

Skrivet 02 november 2014 13:28
Match mellan två mycket duktiga B-pojklag som kommer från föreningar med goda traditioner att ta fram elitspelare. En oerhört jämn historia som slutligen Skövde kan dra sig vinnande ur efter en gastkramande avslutning på matchen. En på förhand förväntat tuff och tät tillställning visar sig bli som förutspått, sju minuter spelade och vi har 4-4 på tavlan. Sävehof får ett övertag när William And... Läs mer
Volvo Salmin Intersport Skara Sommarland Arena Skövde Elins Esplanad Lindströms Bil