Fjellhammer IL vinner finalen i B flickor 01

Skrivet 01 november 2015 11:56
Ändrad 02 november 2015 22:21

Dagens första finalmatch blev en rysare som fick avgöras i en förlängning. Fjellhammer hade det bästa skyttet och det fällde avgörandet.

Efter en något trevande inledning från båda lagen tar det fart ordentligt och vi har 2-2 efter fyra minuter. Spelet böljar fram och tillbaka, Skövde har ett litet övertag i spelet, men Fjellhammer kommer hela tiden i farliga motattacker. Målmässigt är matchen helt jämn och vi har 5-5 på resultattavlan efter 10 minuter. Norskorna gör ett ryck under minut 11 och har snabbt skaffat sig en två måls ledning. Skövdetjejerna jobbar frenetiskt för att komma ikapp, men Fjellhammer går till halvtidspaus i ledning med 8-7.

Inget är avgjort än, matchen är helt öppen.

Andra halvlek fortsätter som första slutar, Fjellhammer före i målprotokollet, men marginalen är bara ett mål. 10-9 efter 21minuter.

En utvisning för Fjellhammer tycks inte påverka resultatet just nu, båda lagen producerar mål. Skövde kvitterar dock till 11-11 efter 24 minuter, men Fjellhammer svarar direkt och är åter i ett måls ledning med fem minuter kvar. Matchen står verkligen och väger, båda lagen spelar just nu lite krampaktigt och det blir nog tillfälligheter som avgör matchen till slut.
I matchens absolut sista sekund avslutar Skövdes Elma Örtemark och vi har 12-12 på tavlan efter full tid. Nu blir det förlängning 1x5 minuter.

Fjellhammer gör första målet i förlängningen efter två minuter, 13-12 på tavlan. Skövde kör fast i sitt anfall men en målvaktsräddning ger åter Skövde chansen. Tyvärr tekniskt fel i Skövdes anfall och Fjellhammer skjuter i stolpen i sitt anfall. Skövde tjejerna kämpar frenetiskt men lyckas inte få in bollen. 20 sekunder kvar och Fjellhammer fastställer slutresultatet 14-12.


Matchens lirare: Fjellhammer: Sanna Lid Öyre, Skövde: Elma Örtemark
Priset skänkt av Svenska Cuptouren

Fjellhammer IL – Skövde HF 14 - 12 (8-7)

Målskyttar
Fjellhammer: Alexandra Dehli Westby 5, Sanna Lid Öyre 5 (1), Marte Saetre 2, Sina Lid Adde 1, Helene Hayre 1.

Skövde: Elma Örtemark 4, Andrea Niva 4, Nathalie Wästefors 2, Sanna Lindblad 1, Elina Ek-Andersson 1.

Segrarrintervju:


Se finalen:


Kenth Rudh

Nästa nyhet: Peter Gentzels första Skadevi cup

Skrivet 01 november 2015 11:01
-Betyder mycket för svensk handboll Peter Gentzell vd för Svensk elithandboll har varit på Skadevi cup för första gången. I sin roll som en av ledarna för Aranäs A-pojkar fick han vara med fram till kvartsfinal där Sävehof blev för svårt på söndagsförmiddagen -Turneringar av det här slaget betyder mycket för svensk handboll. Dels därför att massa ungdomar får komma ut och möta andra motståndar... Läs mer
Volvo Salmin Intersport Skara Sommarland Arena Skövde Elins Esplanad Lindströms Bil