Från bondgården till Skadevi Cup

Det börjar att dra sig ihop inför Skadevi Handbollscup 2017. En person som gör sitt första år i Skadevi Cup-ledningen är Peter Larsson. Vi tog tempen på den före detta bonden från Kvänum som nu tar plats i ledningsgruppen under Skadevi Handbollscup.

Vem är du för dem som inte vet vem du är?

- En före detta "bonne" från Kvänum. Utbildning Lantmästare. Flyttade till Skövde år 2000. Jobbar på Varaslättens Lagerhus, i Vara så det är den agrara sektorn som gäller än i dag.Detta tillsammans gör att jag förmodligen har Skövdes mest välgödslade gräsmatta.

Familjen består normalt sett av en sambo: Lena. Men under de senaste åren har vi i perioder haft tillökning: Adrian (Sifre Flores), Endrit (Abdullahi), Felix (Kasch), (Axel) Franzén och nu senaste tillskottet "Totte" (Christopher Hedberg). Som tillfälligt boende för killarna i väntan på lägenheter. Detta har helt klart piggat upp många kvällar för mig och Lena.

Vad har/haft du för relation till handbollen?

- Förr så var allt bara på lek, träffa kompisar och ha något kul att göra på fritiden. Inte många som minns och en del Skövdebor som förträngt men vi spelade faktiskt handboll i Kvänum. Vi vann A-pojk Elit, 3:e säsongen efter handbollen startade i Kvänum och av bara farten även Junior Elit två år senare. Motståndare var bl.a IFK Skövde och Skövde AIK. Alltid "körv" på Valles efter seger och innan hemfärd.

Nu pratar vi senare delen av -70 talet. Vi var uppe i gamla div II där även Alingsås befann sig på den tiden. Kan väl säga att klubbarna utvecklade sig på olika sätt! Vi tränade två x två timmar i veckan och då var det spel mot två mål i minst tre timmar och 40 minuter.

Idag så är det på allvar. På ett eller annat sätt är det handboll i princip varje dag. Är inne på mitt tredje år i IFK:s styrelse och Sport/Ungdom. Det är mitt första år i Skadevi Cups ledningsgrupp. Oj, här blev det mycket nytt att få en inblick i. Beundrar och har stor respekt för all den kunskap och erfarenhet som många har i föreningen dessutom allt fantastisk ideellt arbete som läggs ner. Här finns det dock plats för mer killar och tjejer som är intresserade. Bara att ta kontakt.

Det skall mycket till för att missa en A/U lagsmatch på hemmaplan. Säsongen avslutas med SM-finaler och de senaste åren även Final Four i Köln.

Vad gör du under cupen?

- Jag är med i försäljningsgruppen där jag har stor tillit till Fredrik Setterberg och hans erfarenhet. Jag kommer bl.a att åka runt till hallar och skolor för att hantera kontanter från kioskerna.

Som sagt första Skadevi så jag räknar med att vara där nere från fredag morgon och så länge det behövs på söndag kväll. Beredd att rycka in där det behövs.

Hur ser du på det stora intresset för cupen?

- Det är fantastiskt roligt. Det är ett mycket bra betyg till tidigare upplagor av Skadevi att föreningar kommer tillbaka med fler lag men även att nya föreningar kommer hit.

Vi har i hela planeringen inför Skadevi Cup 2017 försökt vara lite tidigare med allt vi gjort så jag vill gärna tro att även detta hjälpt till. Anmälningarna till Cupen har kommit in mycket tidigare. Detta syns på Skadevis hemsida och drar med sig än mer anmälningar.

Vad blir nästa steg i framtiden som Skadevi behöver ta?

- Efter cupen blir det till att börja med en utvärdering av årets Skadevi. Skadevi spelas för första gången i Skara på tre planer. Hur gick det?

Att döma av intresset för årets Cup så har vi definitivt möjligheter att öka antalet lag framöver. Har gäller det att synka ihop hallar och logi samt att bibehålla/öka kvalitén på Cupen. Login är det svåra att få avstämt och säkra upp i tid. Tillsammans med IFK Fotboll som har liknande logibekymmer inför sitt Skadevi så hade vi ett möte med kommunen för någon månad sedan. Kommunen förstår vårt bekymmer och det tänkt att detta skall fungera bättre till 2018. Vi får tror på detta.

Under februari skall vi lägga en 3-årsplan för Skadevi. Där tar vi de steg du frågar om. Vi ligger inte still utan kommer att blicka framåt.

Adam Lind