Från elitdomare till ledare

Skrivet 30 oktober 2015 09:32
Ändrad 30 oktober 2015 09:41Henrik Mäkinen från Falköping har en lång domarkarriär bakom sig. Efter säsongen 2014-15 beslutade Henrik och kompanjonen Göran Jonsson sig för att sluta som elitdomare.

- Handbollen har jag dock inte släppt. Nu har jag fått mer tid över till att hjälpa som ungdomsledare i Falköpings AIK och då i första hand 03-laget där min dotter Alva är en av spelarna, berättar Henrik.

Henrik har inte helt släppt kontakten med den svenska elithandbollen.

- Jag är mentor för ett par av dagens domarpar. Det är ett sätt att betala tillbaka och det känns mycket stimulerande att hjälpa till, säger Henrik.

Men nu gäller det alltså att vara med FAIK:s 03-tjejer att göra en bra insats i Skadevi.

- Det är tredje året som de här flickorna är med i Skadevi. Dom tycker att det här är lite av säsongens höjdpunkt. Vi betonar att det resultatmässiga inte är det viktiga. Att vi har tufft motstånd vet vi också, men oavsett hur det går tar vi med oss erfarenhet och ett par jätteroliga dagar.


Text och bild: Bengt AnderssonNästa nyhet: Lugnare för Seeger & Seeger

Skrivet 30 oktober 2015 08:51
Datorernas intrång har infört storaförändringar för DanochPatrik Seegersom sedan många år sköter resultatrapporteringen för Skadevi cup. Innan internet handlade det om att räknatabeller för hand och använda papper och penna för att förmedla resultat och tabeller. Numera sköter datorerna det mesta och i sekretariatet handlar detmest om att övervaka och hjälpa till om någonting strular. I dagens... Läs mer
Volvo Salmin Intersport Skara Sommarland Arena Skövde Elins Esplanad Lindströms Bil